Γλέντι & πίτα για τους Ρουμελιώτες Γαλατσίου

Πολύ κέφι και μεγάλη προσέλευση κόσμου είχε ο ετήσιος χορός της «Ένωσης Ρουμελιωτών Γαλατσίου – Λαμπρινής» που πραγματοποιήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου, στο κέντρο «Green Park» στο Άλσος Βεΐκου.

Η βραδιά ξεκίνησε με σύντομη ομιλία – καλωσόρισμα του προέδρου της Ένωσης κ. Σκύρλα Σπύρου και προσφώνηση των επισήμων από το Γραμματέα κ. Φλώρο Χρήστο.
Τη συνέχεια έδωσε το χορευτικό της Ένωσης, υπό τις οδηγίες του δασκάλου του κ. Βένγκα Ερρίκου για μερικά λεπτά γιατί μετά γέμισε η πίστα και όλοι έδειξαν τις ικανότητές τους στο χορό υπό τους ήχους της ορχήστρας του κέντρου. Μέχρι και πάνω στα τραπέζια ανέβηκαν και χόρεψαν!!! Το γλέντι και ο χορός κράτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Μαρκόπουλος Γιώργος, Δήμαρχος Γαλατσίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και εκπρόσωποι πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου μας καθώς και πολλά μέλη και φίλοι της Ένωσης.
Η Ένωση ευχαριστεί θερμά όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση αυτή, όσους προσέφεραν δώρα για τη λαχειοφόρο αγορά του Συλλόγου, όσους συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην επιτυχία της.
Λίγες μέρες μετά έλαβε χώρα, στις 15 Φεβρουαρίου, αυτή τη φορά στην αίθουσα «Θάνος Κωτσόπουλος», στο ισόγειο του Δημαρχείου, έλαβε χώρα η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Ρουμελιωτών.
Εκτός από την πίτα προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους Ρουμελιώτικα κεράσματα. Πίτες Ρουμελιώτικες που ετοίμασαν οι γυναίκες του Δ.Σ, κρασί και τσίπουρο για όλους. Το χορευτικό τμήμα της Ένωσης εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους, χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς της Ρούμελης υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Βένγκα Ερρίκου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή