1η εκλογική απολογιστική γενική συνέλευση του Συνεταιρισμού Χωρίς Μεσάζοντες

“Αγαπητοί φίλοι
Πραγματοποιήθηκε στον πολιτιστικό κοινωνικό χώρο «Παίρνω Αμπάριζα» η 1η εκλογική απολογιστική  γενική συνέλευση του Συνεταιρισμού μας και εκλέχτηκε 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο και 3μελές Εποπτικό.  
Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και όλους εσάς που στηρίξατε και στηρίζεται την προσπάθειά μας. Χωρίς εσάς τίποτα δεν θα είχαμε καταφέρει.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 1η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 
Από το 2014 ήδη, αρχίσαμε να επεξεργαζόμαστε στο μυαλό μας την ιδέα της ίδρυσης ενός συνεταιρισμού καταναλωτών σαν συνέχεια της δράσης της ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ που, ήταν από τις πρώτες κινήσεις αλληλεγγύης στην Ελλάδα που προσπάθησε στην πόλη μας να αντισταθεί, να φανεί χρήσιμη, και να  συμβάλει στην αντιμετώπιση των δυσκολιών και των αδιεξόδων που τα μνημονιακά χρόνια φόρτωσαν στις πλάτες όλων μας.
Στη συνέλευση που έγινε στις 30 Μαρτίου του 2015 είχε ήδη προετοιμαστεί το έδαφος, είχε ετοιμαστεί το καταστατικό του, είχε βρεθεί ο χώρος στέγασης του και είχαν γίνει οι προεγγραφές των 100 μελών που ήταν απαραίτητες για τη σύσταση του. Στη συνέλευση αυτή εγκρίθηκε και υπεγράφη το καταστατικό και εκλέχθηκε πενταμελής προσωρινή διοικούσα επιτροπή.
• Στις 17 Ιουνίου έγινε η Προέγκριση της επωνυμίας.
• Στις 16 Ιουλίου έγινε η έγκριση του Καταστατικού από το Ειρηνοδικείο
• Στις 28 Ιουλίου έγινε η Καταχώρηση  του Συνεταιρισμού στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ).
• Στις 20 Οκτωβρίου υπεγράφη το μισθωτήριο του καταστήματος.
• Στις 3 Νοέμβρη πήραμε τη βεβαίωση έναρξης εργασιών από την Εφορία.
• Στις 6 Νοέμβρη συνδεθήκαμε με τη ΔΕΗ και στις 15 Δεκέμβρη κάναμε εγκαίνια και πραγματοποιήσαμε την 1η διανομή  με το κατάστημα μισοτελειωμένο και με την αγωνία για την επιτυχία της.
Έκτοτε ακολούθησαν άλλες τρείς διανομές (Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο), και μία παρέμβαση διανομή στο Παλαί. 
Σήμερα είμαστε  σε θέση να βγάλουμε κάποια πρώτα συμπεράσματα. Μετά από τέσσερις διανομές λοιπόν: 
Επαληθεύτηκε η εκτίμηση που είχαμε κάνει όσον αφορά την οικονομική βιωσιμότητα του συνεταιρισμού. 
Δεν επηρέασε αρνητικά η μεταφορά των διανομών σε κλειστό χώρο. Το αντίθετο μάλιστα. Ενώ είχαμε στους δυόμιση μήνες μέσο όρο  επτακόσιες παραγγελίες τώρα τους δυο μήνες έχουμε φθάσει τις χίλιες.
Αυξήθηκε η εθελοντική συμμετοχή όλο αυτό το διάστημα των μελών και όχι μόνο του συνεταιρισμού στις διανομές και έχουν διαμορφωθεί πιο σταθερές σχέσεις μεταξύ μας.
Τώρα όλοι μαζί μπορούμε να συνεχίσουμε το μεγάλο ταξίδι που θα αφήσει, πιστεύουμε, ανεξίτηλα σημάδια στον καθένα από εμάς αλλά και στην πόλη. Δεν μπορούμε άλλωστε να κάνουμε διαφορετικά, γιατί τα προβλήματα ολοένα και μεγαλώνουν, η επιβίωση έγινε Γολγοθάς, και η κρίση αγκάλιασε όλες τις πλευρές της ζωής μας. 
Το Δ.Σ του Συνεταιρισμού”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή