Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τίτλο Αφιέρωμα στον αγωνιστή ποιητή Γιάννη Ρίτσο- Από τον Μάη του ’36 στους αγώνες του σήμερα

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση  με τίτλο Αφιέρωμα στον αγωνιστή ποιητή Γιάννη Ρίτσο- Από τον Μάη του ’36 στους αγώνες του σήμερα
 Εκδήλωση του Στεκιού Εργαζομένων και Νεολαίας Γαλατσίου – «Αφιέρωμα στον αγωνιστή ποιητή Γιάννη Ρίτσο- Από τον Μάη του ’36 στους αγώνες του σήμερα».


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Ιούνη, στο θέατρο του Άλσους Βεΐκου, η εκδήλωση του Στεκιού Εργαζομένων και Νεολαίας Γαλατσίου με τίτλο «Αφιέρωμα στον αγωνιστή ποιητή Γιάννη Ρίτσο- Από τον Μάη του ’36 στους αγώνες του σήμερα».
Η εκδήλωση περιλάμβανε ομιλία στην οποία παρουσιάστηκε η βιογραφία του μεγάλου ποιητή της εργατιάς, αλλά και το ιστορικό πλαίσιο της περιόδου των μεγάλων εργατικών – λαϊκών κινητοποιήσεων, του ηρωικού Μάη του ’36. Περιλαμβάνονταν ακόμη προβολή βίντεο και απαγγελία ποιημάτων, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με μουσικοθεατρική παράσταση όπου η Θεατρική Ομάδα και η Χορωδία του Στεκιού παρουσίασαν τον “Επιτάφιο”, δραματοποιημένο από το πρωτότυπο κείμενο του Γ.Ρίτσου.
Η μαζική προσέλευση καθώς και η ανταπόκρισή του κόσμου που παρακολούθησε την εκδήλωση, μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να αναδείξουμε τον αυθεντικό λαϊκό πολιτισμό, που μπορεί να βοηθήσει και να ενισχύσει τους αγώνες του λαϊκού κινήματος.


Άλλωστε, όπως έλεγε και ο Μπρεχτ: «Σε σκοτεινούς καιρούς και η τέχνη χρειάζεται να αποφασίσει».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή