Μεταφορά της λαϊκής αγοράς της Τρίτης ζητούν οι έμποροι

Το καυτό για τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας ζήτημα της χωροθέτησης της λαϊκής αγοράς της Τρίτης, η οποία εκ περιτροπής λειτουργεί πότε στην οδό Καραϊσκάκη και πότε επί της Ελ. Βενιζέλου, επαναφέρει με πρόσφατη επιστολή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Εμπορικός Σύλλογος Γαλατσίου – Λαμπρινής. Στην επιστολή τους, έμποροι και καταστηματάρχες της πόλης μας δηλώνουν πως η κατάσταση πια έχει φτάσει στο μη περαιτέρω, επισημαίνουν τα προβλήματα που προκαλεί στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς της πόλης το «στήσιμο» της λαϊκής σε εμπορικούς δρόμους και ζητούν «δυναμική παρέμβαση από πλευράς δημοτικής αρχής ώστε ούτε και τα καταστήματα να πλήττονται, ούτε και οι κοινοί πελάτες, λαϊκής και καταστημάτων, να ταλαιπωρούνται». Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

Kύριοι, ο Εμπορικός Σύλλογος Γαλατσίου – Λαμπρινής επανέρχεται για μια ακόμα φορά για το θέμα της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς επί των οδών Ελ. Βενιζέλου και Καραϊσκάκη. Αρχικά, θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε για ακόμα μια φορά οτι σε κανένα δήμο της χώρας δεν λειτουργεί λαϊκή αγορά σε εμπορικούς δρόμους ως είναι οι παραπάνω.
»Εκφράζουμε, λοιπόν, προς το Δημοτικό Συμβούλιο τις εξής απορίες:
»Είναι ίση μεταχείριση εκ μέρους του Δήμου Γαλατσίου προς τον εμπορικό κόσμο, οι ίδιοι καταστηματάρχες εδώ και δέκα χρόνια να λειτουργούν τα καταστήματά τους, αντί 12 μήνες ετησίως, 11, και να πλήττονται οι τζίροι τους σε μια εποχή τόσο τραγική για την επιβίωσή τους;
»Απορεί κανείς πού είναι η ευαισθησία και η αίσθηση δικαίου προς τους συγκεκριμένους καταστηματάρχες από το Δημοτικό Συμβούλιο, που αντί να τους στηρίζει, τους υποχρεώνει μια μέρα την εβδομάδα να είναι κλειστά, χωρίς πρόσβαση πελατών και εμπορευμάτων και ενώ οι υποχρεώσεις τους τρέχουν προς τον δήμο – εφορίες – ταμεία ασφάλισης κλπ.
»Θέλετε να πιστεύουμε ότι όταν ένα πρόβλημα δεν αγγίζει κανέναν εξ υμών, δεν υπάρχει και το ανάλογο ενδιαφέρον για τη λύση του; Το λέμε αυτό γιατί σε αυτά τα δέκα χρόνια έχετε πάρει αρκετές αποφάσεις κατόπιν ενοχλήσεών μας για την απομάκρυνση της εν λόγω λαϊκής σε άλλους δρόμους πλησιέστερους στους προαναφερόμενους, όπου δεν θίγονται καταστήματα, παράλληλα δε, θα εξυπηρετούνται οι κοινοί πελάτες μας. Ιδιαίτερα τονίζουμε ότι στην Ελ. Βενιζέλου που λειτουργούν δύο δημόσια σχολεία και νηπιαγωγεία, κατά την ημέρα της λαϊκής είναι αδύνατον να λειτουργήσουν ευρύθμως από οχλαγωγίες εμπόρων λαϊκής, τα δε παιδιά κατά τη διάρκεια της ημέρας να εκτίθονται σε ακατάλληλες εικόνες και σχόλια που συναντώνται μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες.
»Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η αδυναμία άμεσης αντιμετώπισης ενός πιθανού ατυχήματος των παιδιών, όπως έχει ήδη συμβεί στο παρελθόν αλλά και πρόσφατα, λόγω αδυναμίας προσέγγισης ασθενοφόρου ή πυροσβεστικού οχήματος. Άραγε αυτό δεν σας προβληματίζει; Η απραξία σας οφείλεται στο γεγονός ότι τα δικά σας παιδιά δεν πηγαίνουν σε αυτό το σχολικό συγκρότημα;
»Θέλετε να πιστεύουμε πως δεν σας αγγίζει το κυκλοφοριακό χάος και η εξαιτίας του μη ανεχτή ηχορύπανση, η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας από τα καυσαέρια που δημιουργούνται στο Δήμο μας με τη λειτουργία της λαϊκής κάθε Τρίτη στους κεντρικούς δρόμους Ελ. Βενιζέλου και Καραϊσκάκη. Είναι πράγματι απορίας άξιο ότι το τελευταίο το παραβλέπετε και παρανομείτε καθότι η τροχαία Αθηνών έχει αποφανθεί και απαγορεύσει τη λειτουργία της λαϊκής επί των παραπάνω οδών με επίσημο έγγραφο που έχει αποσταλεί προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γαλατσίου.
»Τελικά, κύριοι, πρέπει να αποφασίσετε αν όλοι αυτοί οι λόγοι που συνάδουν με τη λογική αρκούν για να απομακρυνθεί από αυτούς τους δρόμους η λαϊκή της Τρίτης.
»Όσον αφορά την τελευταία προσπάθεια του Δημοτικού Συμβουλίου για απομάκρυνση της που απερρίφθη από την Περιφέρεια, έχουμε να τονίσουμε τα εξής:
»Τα “πακέτα” των προτάσεων ορισμένων προς τους αρμοδίους που απεφάνθησαν την απόρριψη της μεταφοράς της λαϊκής, ούτε “αντικειμενικά” είναι ούτε έχουν καμία βάση λογικής και δεν έχουν καμία σχέση με την εικόνα των προβλημάτων και των επιπτώσεων στο Δήμο μας από τη λειτουργία της λαϊκής στους παραπάνω δρόμους.
»Τελειώνοντας, εμείς οι επαγγελματίες του Δήμου Γαλατσίου θέλουμε τη λύση από το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε ούτε και τα καταστήματα να πλήττονται, ούτε και οι κοινοί μας πελάτες, λαϊκής και καταστημάτων, να ταλαιπωρούνται. Αυτό, όμως, απαιτεί από εσάς δυναμική παρέμβαση για την επίλυση του θέματος γιατί πιστεύουμε ότι οι προτάσεις προς την Περιφέρεια πάντα θα προσκρούουν σε κάποια συμφέροντα μια και οι μέρες που ζούμε είναι αρκετά πονηρές. Σε κάθε άλλη περίπτωση, κύριοι, που θα παρατηρηθεί η συνηθισμένη βραδυπορία και αναποτελεσματικότητά σας, σας ενημερώνουμε πως θα θεωρείστε αποκλειστικά υπαίτιοι για οποιαδήποτε μελλοντική νομική κίνηση κάνει ο Εμπορικός Σύλλογος Γαλατσίου – Λαμπρινής.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή