Συμφωνία ΕΤΑΔ – Δήμου για υπομίσθωση χώρων του Παλαί

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Συμφωνία ΕΤΑΔ – Δήμου για υπομίσθωση χώρων του Παλαί

Ναι, υπό όρους, στη δυνατότητα υπομίσθωσης μέρους ή του συνόλου των εγκαταστάσεων του Παλαί που θα παραχωρηθούν για έξι μήνες στο Δήμο Γαλατσίου, είπε η Διεύθυνση Εκμετάλλευσης της ΕΤΑΔ, απαντώντας έτσι στο σχετικό αίτημα του Δημάρχου Γιώργου Μαρκόπουλου.

Όταν στα τέλη Μαρτίου η ΕΤΑΔ κοινοποίησε την απόφασή του Διοικητικού Συμβουλίου της σχετικά με την βραχυχρόνια (6μηνη) παραχώρηση μέρους των εγκαταστάσεων του ΠΑΛΑΙ στο Δήμο Γαλατσίου, ο κ. Μαρκόπουλος, με απαντητική επιστολή του, αποδέχτηκε όλους τους όρους που έθεσε η Εταιρεία, ζητώντας ωστόσο τη δυνατότητα υπομίσθωσης μέρους ή συνόλου του χώρου από τον Δήμο «καθώς έτσι ο Δήμος θα δραστηριοποιηθεί περαιτέρω και πιο ενεργά προκειμένου να καλύψει μέρος των εξόδων του».
Με το υπ’αριθμ. πρωτ. 3211/17-5-2016 έγγραφό της η Διεύθυνση Εκμετάλλευσης της ΕΤΑΔ, δίνει το πράσινο φως στη δυνατότητα υπομίσθωσης, θέτοντας όμως συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις προκειμένου να συμβεί αυτό. Συγκεκριμένα, στην επιστολή της η ΕΤΑΔ αναφέρει τα εξής:
«Σε απάντηση της ανωτέρω σχετικής επιστολής σας και στο πνεύμα της καλής συνεργασίας μας, καθώς επίσης στο πλαίσιο της παρ. Δ της απόφασης της υπ’αριθμ. 489/31.3.2016 συνεδρίασης του Διοικητικού μας Συμβουλίου, σας ενημερώνουμε ότι συναινούμε στη δυνατότητα υπομίσθωσης από το Δήμο μέρους ή συνόλου του χώρου, ως επωφελή για την ΕΤΑΔ, με καταβαλλόμενο από το Δήμο προς την ΕΤΑΔ αντάλλαγμα ίσο με το 40% των (υπο)μισθωμάτων που θα συμφωνεί ο Δήμος, υπό τις  κατωτέρω προϋποθέσεις που θα συμπεριληφθούν στη σύμβαση που θα υπογραφεί:
»Α) Οι υπομισθώσεις του Δήμου να αφορούν πολιτιστικούς, αθλητικούς και εν γένει κοινωφελείς σκοπούς.
Β) Προ της υπογραφής οποιασδήποτε σύμβασης υπομίσθωσης, να υποβάλλεται εγγράφως στην ΕΤΑΔ σχέδιο της σύμβασης προς έγκριση, την οποία έγκριση δύναται η ΕΤΑΔ να αρνηθεί αιτιολογημένα εντός πέντε (5) ημερών από του σχετικού αιτήματος του Δήμου.
Γ) Η διάρκεια των υπομισθώσεων να είναι ολιγοήμερη (max 30 ημέρες) και σε καμία περίπτωση δεν θα υπερβαίνει την ημερομηνία λήξης της μεταξύς μας σύμβασης.
Δ) Το αντάλλαγμα που θα οφείλεται στην ΕΤΑΔ, να εξοφλείται από το Δήμο τουλάχιστον μία ημέρα πριν την έναρξη της διάρκειας της εκάστοτε υπομίσθωσης και
Ε) Σε κάθε περίπτωση αποκλειστικά υπεύθυνος έναντι της ΕΤΑΔ θα παραμένει ο Δήμος.
Κατόπιν των ανωτέρω, καλείστε όπως προσκομίσετε τα αναφερόμενα στην υπ’αριθμ. 2132/5.4.2016 επιστολή μας, προκειμένου να προχωρήσουμε στην υπογραφή της μεταξύ μας σύμβασης.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή