Μιλφέιγ με γέμιση φυστικοβούτυρο

ΥΛΙΚΑ:

1 φύλλο σφολιάτας

50 γρ. άχνη ζάχαρη

 

Για την κρέμα
500 γρ. γάλα
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια εκχύλισμα
3 αυγά (1 ολόκληρο και 2 κρόκοι)
50 γρ. κορν φλάουερ
2 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. φυστικοβούτυρο

άχνη για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 

 

Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε μικρά ορθογώνια σχήματα ή σε σχήματα της αρεσκείας μας.
Προσέχουμε όλα τα κομμάτια να είναι ίδια. Σε ένα ταψάκι απλώνουμε λίγη άχνη ζάχαρη και βάζουμε από πάνω τα κομμάτια σφολιάτας και πασπαλίζουμε από πάνω και άλλη άχνη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά.

 

Για την κρέμα
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε το γάλα, τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Παράλληλα, σε ένα μπολ προσθέτουμε το αυγό, τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε αμέσως με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψουν λίγο οι κρόκοι.
Προσθέτουμε και το κορν φλάουερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αφού βράσει το γάλα μας ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα στο μπολάκι μας και ανακατεύουμε να πάρουν θερμοκρασία οι κρόκοι μας και να μην μας καούν. Συνεχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε όλο το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα.
Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνεχόμενα με το σύρμα χειρός μέχρι να πήξει το μείγμα μας, περίπου 7-10 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά μας και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχόμενα.
Τέλος, προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και ομογενοποιούμε.
Βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας και απλώνουμε την κρέμα πάνω στης επιφάνεια της σφολιάτας.
Βάζουμε από πάνω δεύτερο κομμάτι σφολιάτας και απλώνουμε κρέμα από πάνω. Καπακώνουμε με το τρίτο κομμάτι σφολιάτας.
Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα μιλφέιγ. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Μπορεί να σερβιριστεί με λιωμένη σοκολάτα και ψιλοκομμένα φυστίκια.

 

 

Πηγές

akispetretzikis.com

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή