Για την αβγοσαλάτα:
- 6 σφιχτά αβγά βρασμένα, κρύα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- ¼ φλ. μαγιονέζα
- ½ κ.γ ξύσμα λεμονιού και 1 & ½ κ.γ. χυμό λεμόνι
- 1/3 φλ. σέλερι, ψιλοκομμένο
- ¼ φλ. κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σάντουιτσ:
- Ψωμί της αρεσκείας σας
- 3-4 φύλλα μαρουλιού, για τη γέμιση
- ραπανάκι, ψιλοκομμένο, για τη γέμιση
Διαδικασία
Τοποθετούμε τα αβγά, τη μαγιονέζα, το χυμό λεμόνι, το ξύσμα λεμονιού, το σέλερι, τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό σε ένα μπολ.
Με τα χέρια μας ή με σύρμα ανακατεύουμε τα υλικά.
Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα, το οποίο μπορούμε να κρατήσουμε στο ψυγείο για 3 ημέρες.
Τοποθετούμε τα φύλλα μαρουλιού, την αβγοσαλάτα και το ραπανάκι σε στρώσεις ανάμεσα στις φέτες το ψωμιού της αρεσκείας μας.