Τέλεια κοτόπιτα με μανιτάρια, από το εργαστήριο χειροποίητου φύλλου του Αναστάση Γουναρίδη στην Νέα Ιωνία


Τι θα λέγατε για μια τέλεια κοτόπιτα με μανιτάρια;
Μια συνταγή από το εργαστήριο χειροποήτου φύλλου “Αναστάσης Γουναρίδης”

Πάρτε μολύβι και χαρτί και σημειώστε…

Υλικά (για Στρογγυλό Ταψάκι 30cm)

4 Φύλλα Χωριάτικα
300γρ Κοτόπουλο Στήθος

200γρ Μανιτάρια Φρέσκα
250γρ Κρέμα Γάλακτος
2 Κρεμμύδια Ξερά
Αλάτι
Πιπέρι
Παρθένο ελαιόλαδο (για το άλειμμα των φύλλων)
50γρ Βούτυρο
5 Δάκρυα Μαστίχα
150γρ Τριμμένη Παρμεζάνα

Εκτέλεση


Βράζουμε το κοτόπουλο μαζί με ένα κρεμμύδι κομμένο στα δύο, προσθέτουμε
λίγο πιπέρι , λίγο αλάτι και 2 δάκρυα μαστίχας για την γεύση. Αφού
βράσει το στραγγίζουμε (σουρώνουμε), το αφήνουμε να κρυώσει και το
διαλύουμε («μαδάμε») σε κομμάτια με το χέρι.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με βούτυρο, ρίχνουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φετούλες και ανακατεύουμε.
Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μπολ και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο, την κρέμα γάλακτος, την τριμμένη παρμεζάνα, λίγο
αλατοπίπερο, 3 δάκρυα μαστίχας σε σκόνη και τα ανακατεύουμε καλά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C (αντίσταση) πάνω-κάτω.

Με ένα πινέλο λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το ένα φύλλο αφού
πρώτα το έχουμε ανοίξει περισσότερο απ το μέγεθος του ταψιού μας για να
μπορέσουμε αργότερα να κάνουμε το στεφάνι μας. Το λαδώνουμε και ύστερα
τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο μας, το λαδώνουμε επίσης και αυτό.

Ρίχνουμε την γέμισή μας και συνεχίζουμε στρώνοντας τα υπόλοιπα δύο
φύλλα λαδώνοντας τα ενδιάμεσα. Στο τέλος γυρνάμε το πρώτο μας φύλλο για
να δημιουργήσουμε το στεφάνι, το λαδώνουμε και χαράζουμε την πίτα μας σε
τρίγωνα ή τετράγωνα κομμάτια. Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα το
κάθε κομμάτι ξεχωριστά. Ραντίζουμε με λίγο νερό την πίτα μας και την
βάζουμε για ψήσιμο στο προθερμασμένο μας φούρνο τουλάχιστον για 1 ώρα.

Εργαστήριο χειροποίητου φύλλου και ζαχαροπλαστικής Αναστάσης Γουναρίδης
3 γενιές κοντά σας – από το 1945 στην Νέα Ιωνία
www.anastasisgounaridis.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή