Mark Zuckerberg: Μπορούμε να εξαλείψουμε όλες τις αρρώστιες των παιδιών?

Με αυτήν την ερώτηση στο φόντο, ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg ξεκίνησε την ομιλία του σήμερα το πρωί. Ο Mark με το κλασικό πλέον casual ντύσιμο του, ανέφερε ότι στο ακροατήριο του βρίσκεται η elite της Silicon Valley, συμπεριλαμβανομένου του CEO της Google, Sundar Pichai, αλλά και επενδυτών από όλο τον κόσμο. ” Ο νέος μας στόχος δεν έχει καμία σχέση το Facebook” ανέφερε.

Η οικογένεια Zuckerberg υπήρξαν ομιλητές στο συνέδριο της UCSF στο San Francisco. Κατά την διάρκεια του συνεδρίου θέλησαν να αναφέρουν την επόμενη φάση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού που έχουν ιδρύσει. Όπως έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερο άρθρο μας, η Mark έχει θέσει στόχο να πουλήσει το 99% των μετοχών του Facebook, προκειμένου να βοηθήσει, πραγματοποιώντας διάφορες δωρεές.
 

 
Ο τελικός στόχος της οικογένειας Zuckerberg μοιάζει μακροχρόνιος και δύσκολος, αλλά κάπως πρέπει να ξεκινήσει η υλοποίηση του. Έτσι ανακοινώσαν ότι θα επενδύσουν συνολικά τρία δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στην επόμενη δεκαετία. Η πρώτη, άμεση επένδυση των 600 εκατομμυρίων θα δοθεί στο ερευνητικό κέντρο με έδρα το San Francisco, Biohub.

Όπως φαίνεται το συγκεκριμένο κέντρο συνεργάζεται στενά με το UCSF και τα πανεπιστήμιων του Stanford και της Καλιφόρνια. Η Chan και ο Mark, αναφέραν επίσης του πρώτους τρεις στόχους τους.
•Να ενώσουν τους επιστήμονες με τους μηχανικούς σε μία κοινή έδρα
•Να δημιουργήσουν εργαλεία και τεχνολογία σχετικά με θέματα υγείας
•Να αυξήσουν το κίνημα τους, με περισσότερες επενδύσεις

Το Biohub αποτελεί την πρώτη μεγάλη επένδυση του Zuckerberg που είναι μέρος της υπόσχεσης που είχε δώσει τον Δεκέμβριο, στην γέννηση της κόρης τους. Ο Mark έχει ξεκινήσει να πουλάει μετοχές του Facebook ήδη και μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο σχετικό μας άρθρο.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να υπάρξει φιλανθρωπικό συνέδριο, χωρίς τον πρωτοστάτη αυτών, στο τομέα της τεχνολογίας, Βill Gates. ” Χρειαζόμαστε περισσότερη τεχνολογία” ήταν τα πρώτα του λόγια και μοιράστηκε με το κοινό το γεγονός της έλλειψης εμβολίων του ιού της Έμπολα, κατά το ξέσπασμα του στην Αφρική. Σχολίασε θετικά επίσης, το νέο “ταξίδι” που έχουν ξεκινήσει ο Mark Zuckerberg και υ γυναίκα του και το γεγονός ότι τους θαυμάζει και θα τους υποστηρίξει.

πηγη:http://www.thenerd.gr/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή