Έξι προγράµµατα από τον ΟΑΕ∆ για 65.000 ανέργους



Στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας βρίσκονται πέντε νέα προγράµµατα του ΟΑΕ∆, που θα απευθύνονται συνολικά σε 42.000 ανέργους και θα πλαισιώσουν τη Νέα Γενιά Κοινωφελούς Εργασίας (24.00 θέσεις).

Όπως αναφέρει το Εθνος τα προγράµµατα είναι τα εξής:

1. Πρόγραµµα επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών για την απασχόληση 10.000 δικαιούχων «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργα- σίας». Πρόκειται για το πρόγραµµα µετατροπής του επιδόµατος ανεργίας σε επίδοµα εργασίας, εφόσον το επιθυµεί ο άνεργος, για την πρόσληψη προ- σωπικού σε επιχειρήσεις που απασχολούν από 1 έως 10 άτοµα (κόστος 40 εκατ. ευρώ).

 2. Πρόγραµµα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών που βρίσκονται σε ιδιαίτερα µειονεκτική θέση. Το πρόγραµµα απευθύνεται σε επιχειρήσεις και καλύπτει µέρος του µισθολογικού και µη µισθολογικού κόστους σε επιχειρήσεις που προσλαµβά- νουν ανέργους.
3. Πρόγραµµα επιχορήγησης επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθµού και άλλων δηµόσιων φορέων για την απασχόληση 10.000 ανέργων ηλικίας 55-67 ετών (κόστος 60 εκατ. ευρώ).

4. Πρόγραµµα Νέων Θέσεων Εργασίας για 6.000 νέους ηλικίας 25-29 ετών. Πρόκειται για τη β’ φάση του προγράµµατος Εργασιακής Εµπειρίας (κόστος 24 εκατ. ευρώ).

5. Πρόγραµµα υποστήριξης της απασχόλησης ΑµεΑ σε Κοινωνικές Συνε- ταιριστικές Επιχειρήσεις. Απευθύνεται σε 1.000 άτοµα (κόστος 2 εκατ. ευρώ). Όλα τα προγράµµατα θα υλοποιηθούν µέσω του ΟΑΕ∆ και οι ενδιαφερό- µενοι θα µπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στην ιστοσελίδα του ΟΑΕ∆ µετά την ανάρτηση των σχετικών προσκλήσεων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή