10 τρόποι να χρησιμοποιήσεις το προφίλ σου στο LinkedIn για να βρεις τη δουλειά των ονείρων σου

Πώς να βρεις δουλειά μέσω του LinkedIn
1. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΟ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Να θυμάστε ότι το LinkedIn προφίλ σας μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω από βιογραφικό σημείωμα, γι’ αυτό αποφύγετε τα κλισέ και γίνετε περισσότερο δημιουργικοί. ”Αντί να χρησιμοποιούν γενικές λέξεις μπορούν τώρα να αποδεικνύουν την ποιότητα των επαγγελματικών τους διαπιστευτηρίων με επιπλέον δυναμικές λέξεις οι οποίες χρησιμοποιούνται ευρέως στο LinkedIn”, εξηγεί ο μάνατζερ επικοινωνίας του LinkedIn, Darain Faraz. “Για παράδειγμα μπορείτε να προσθέσετε προηγούμενες δουλειές, βίντεο ή παρουσιάσεις στο LinkedIn προφίλ σας που αποδεικνύουν τις εργασιακές σας ικανότητες. Και είναι ακόμα πιο αποτελεσματικό από το να το λες απλά”.

2. ΚΑΝΤΕ ΕΥΚΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΣΑΣ
Οι εργοδότες χρησιμοποιούν λέξεις – κλειδιά αναζητώντας τα κατάλληλα άτομα για τις θέσεις εργασίας. Για το λόγο αυτό κάντε εύκολη την εύρεση του επαγγελματικού σας προφίλ. ”Από την αρχή ο τίτλος σας στο LinkedIn σας δίνει την ευκαιρία όχι μόνο να συνοψίσετε το ποιος είστε, αλλά και το τι θέλετε καθιστώντας την αναζήτηση σας πιο εύκολη. Θα πρέπει να σκεφτούμε για το πώς κάποιος είναι πιθανό να συναντήσει το προφίλ σας – σκεφτείτε τις προσλήψεις που μπορούν να ταιριάξουν στο προφίλ σας”, λέει ο Darain.

3. ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΤΕ
Το προφίλ στο LinkedIn διαθέτει τμήματα για κάποιο λόγο. Δεν θα δίνατε σε μια συνέντευξη μία απάντηση αν δεν ήταν πλήρως ολοκληρωμένη. ”Τα ολοκληρωμένα προφίλ είναι επτά φορές πιο πιθανό να μπορέσει κάποιος να τα δει και έντεκα φορές αν το προφίλ περιλαμβάνει φωτογραφία. Μπορείτε να βελτιώσετε ακόμα και δώδεκα φορές το προφίλ σας εάν συμπεριλάβετε περισσότερες από μία θέσεις εργασίας, ανεξάρτητα από το πόσο σχετική νομίζετε ότι είναι”.

4. ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ
Γίνετε ακριβείς στις δεξιότητες που διαθέτεις και που σε κάνουν καλό στη δουλειά σου. Οι συνδέσεις σας μπορούν τώρα να εγκρίνουν αυτές τις δεξιότητες (αποδείξεις προς τον αναγνώστη ότι είστε αξιόπιστος) καθώς και προηγούμενοι εργοδότες μπορούν να δώσουν συστάσεις στο προφίλ σας (ενισχύοντας την καταλληλότητά σας και υποστηρίζοντας σας για μία θέση). ”Εάν δεν συμπεριλάβετε τις δεξιότητες σας στο προφίλ σας, ενδεχομένως να μην εμφανιστεί το προφίλ σε κάποια αναζήτηση και τα άτομα που αναζητούν έναν εμπειρογνώμονα όπως εσείς να μην μπορέσουν να σας βρουν”.

5. “ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ” ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΣΟΥ
Το να καταδιώκεις ένα επαγγελματικό όνειρο και να αρχίζεις από το μηδέν είναι μία τελείως αποθαρρυντική προοπτική, ειδικά αν έχετε πολλά να μάθετε, όμως το LinkedIn είναι ένα κομβικό σημείο επιχειρηματικών πληροφοριών που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως πλεονέκτημα. ”Υπάρχουν πάνω από τρία εκατομμύρια ομαδικές σελίδες στο LinkedIn, για το λόγο αυτό ακολούθησε αυτές με τις οποίες μπορείτε να ασχοληθείτε επαγγελματικά”, προτείνει ο Darain. ”Θα λαμβάνετε ενημερώσεις όταν άνθρωποι αποχωρούν ή γίνονται μέλη της ομάδας και θα ειδοποιείστε όταν η εν λόγω εταιρεία αναρτά αναζήτηση εργασίας. Οι ομαδικέ σελίδες δείχνουν επίσης αν κάποια από τις επαφές σας γνωρίζει άτομα που εργάζονται σε αυτές τις εταιρείες.”

6. ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΡΙΕΡΑ
”Διαλέξτε προσεκτικά τις λέξεις κλειδιά για τις δεξιότητες που ζητούνται σε μία θέση εργασίας για την οποία ενδιαφέρεστε. Οι πιθανότητες να φτιάξετε ένα επαγγελματικό προφίλ με δεξιότητες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του εργοδότη είναι περισσότερες χρησιμοποιώντας όρους όπως οργάνωση, ευελιξία, ομάδες εργασίας ή άλλους τομείς.”

7. ΚΑΝΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ
Δεν μετράει πόσο καιρό κάνατε να προετοιμαστείτε για ένα meeting, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις ερωτήσεις. Αλλά τώρα τουλάχιστον μπορείτε να βρείτε κοινά στοιχεία με έναν πιθανό εργοδότη πριν ακόμα επιτευχθεί συνάντηση. ”Οι επαγγελματίες προσθέτουν άτομα σε ρυθμό περίπου 2 μέλη ανά δευτερόλεπτο. Χρησιμοποιήστε την αναζήτηση προχωρημένων ατόμων για να αναζητήσετε και να βρείτε πάνω από διακόσιους εβδομήντα επτά εκατομμύρια επαγγελματίες προτού επιχειρήσετε μία κατά πρόσωπο συνάντηση. Θα ανακαλύψετε κοινά στοιχεία, θα μάθετε πόσο καιρό ήταν στον πιο πρόσφατο ρόλο τους, την προηγούμενη εμπειρία τους ακόμα και τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα τους. Ιδανική λύση για τις πρώτες στιγμές αμηχανίας.”

8. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΑΣ ΧΩΡΟ
Είναι ένας άγραφος κανόνας το ότι το 50 είναι ο ελάχιστος αριθμός των επαφών που απαιτούνται για ένα επιτυχημένο προφίλ, αν και όσο περισσότερες διασυνδέσεις έχετε τόσο περισσότερες προτάσεις για επαφές θα εμφανίζονται στις πλαϊνές μπάρες. Οικογένεια, φίλοι, συνάδελφοι και συνομήλικοι είναι όλες πολύτιμες διασυνδέσεις όμως δεν θα στείλουν αυτό το μήνυμα που εσείς περιμένετε στα εισερχόμενά σας. ”Όταν συνδεθείτε κρατήστε το κρυφό για να λάβετε το μήνυμα που επιθυμείτε’, λέει ο Darain.

9. ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ
Αν δεν έχετε δουλειά είναι λογικό να νιώθετε σαν να είστε αόρατοι. Ένα μεγάλο χαρακτηριστικό του LinkedIn είναι οι ‘Ομάδες’. Υπάρχουν πολλές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων κυρίως των βιομηχανικών, με συγκεκριμένο επίπεδο εισόδου και με συγκεκριμένο είδος εργασίας και όσο μεγαλύτερη συμμετοχή έχετε τόσο βελτιώνετε η προβολή σας καθώς ειδικοί παρακολουθούν τακτικά τις συζητήσεις. Τα μέλη του LinkedIn μοιράζονται ιδέες και γνώσεις σε περισσότερες από δύο εκατομμύρια ομάδες. Θα σας δώσει ένα κοινό έδαφος να επικοινωνήσετε με άλλους επαγγελματίες. Έτσι σε περίπτωση που δεν σας δοθεί ευκαιρία για εργασία θα είναι πιο εύκολο να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας.

10. ΔΕΙΞΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Πάρε το κλειδί για τον κόσμο του LinkedIn με τον ρόλο του ερευνητή εργασίας. Μια δωρεάν δοκιμαστική έκδοση 30 ημερών (με 12,95 $ τον μήνα) θα σας χορηγήσει έναν τίτλο ‘Job Seeker Badge’ στο προφίλ σας, ο οποίος δίνει στους υποψήφιους εργοδότες άμεση ένδειξη ότι ψάχνετε για νέες ευκαιρίες και επίσης θα σας επιτρέψει να δείτε ποιος βλέπει το προφίλ σας (ένα χαρακτηριστικό το οποίο μπορεί να κρυφτεί στους χρήστες οι οποίοι έχουν επιλέξει να μην δείχνεται η δραστηριότητα τους). Η διευκόλυνση αυτή σας ξεχωρίζει από τους άλλους υποψηφίους δίνοντας σας το πάνω χέρι και κάποια αναγκαία διορατικότητα.

πηγη:http://.marieclaire.gr/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή