∆ιεθνές Air Show στην Τανάγρα!Ο ΠΑΛΜΟΣ ήταν εκεί


Το µεγαλύτερο διεθνές αεροπορικό show της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, «Athens Flying Week International Air Show» έγινε , στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Τανάγρα και ο φακός του «Παλµού» ήταν εκεί!

Το airshow που µέχρι σήµερα είχε συγκεντρώσει άνω των 200.000 πιστών θαυµαστών από όλο τον κόσµο, έδωσε τη δυνατότητα στους θεατές να ζήσουν τις απογειώσεις και προσγειώσεις των αγαπηµένων τους αεροσκαφών τζετ από απο σταση αναπνοής. Θαύµασαν όλα τα αεροσκάφη της µεγαλύτερης στατικής έκθεσης των τελευ- ταίων χρόνων στη χώρα, φωτογραφήθηκαν δίπλα σε αυτά µε τους πιλότους κοντά τους και έζησαν µοναδικές στιγµές και εµπειρίες. Ο Τοµ ντε Μουρτέλ, πιλότος της Βελγικής Πολεµικής Αεροπορίας σε µια σόλο επίδειξη µε ένα F-16, ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στους αιθέρες πάνω από την Τανάγρα.

 Ο 26χρονος Λούκα Μπερτόσιο, παγκόσµιος πρωταθλητής ανεµοπορίας, παρουσίασε ένα µο- ναδικό πρόγραµµα ακροβατικών ελιγµών. Από την Ιταλία επίσης, κράτησε αµείωτο το ενδιαφέρον του κοινού το σµήνος των «µπλε κύκλων», µια οµάδα τεσσάρων βετεράνων πιλότων της πολεµι- κής αεροπορίας, οι οποίοι µετά τη συνταξιοδό- τησή τους συνέχισαν να πετούν µε µονοκινητήρια  

έλαµψε για άλλη µια φορά µε το ελικόπτερό του EC 120B, εκτελώντας ελιγµούς, καθόδους και ανό- δους, που έκοβαν την ανάσα. Το επόµενο «Athens Flying Week» θα διεξαχθεί τον Σεπτέµβριο του 2017.FL-100. Είναι οι γηραιότεροι πιλότοι ακροβατικού σµήνους στον κόσµο, αφού ο ένας είναι 74 ετών, ο άλλος 68, ενώ ο νεότερος θεωρείται ο …έφηβος, αν και είναι 40 χρονών. Από την Ισπανία το ακροβατικό σµήνος των Patrulla Aguila, µε συνολικά επτά αεροσκάφη Casa C- 101 Aviojet, χόρεψε «καντρίλιες» στον ουρανό της Βοιωτίας και µε τις απόλυτα συγχρονισµένες χαµηλές διελεύσεις αποτέλεσε πανδαισία θεάµατος και συγχρονισµού.

 Από την Ολλανδία, ο Φρανκ βαν Χούτεν, πρώην στρατιωτικός πιλότος εντυπωσίασε στον ήλιο του µεσηµεριού µε το υπερελαφρό µονοκινητήριο Sukhoi 26MX σε ελιγµούς και περιδινήσεις, αφού ένα τέτοιο αεροπλάνο θεωρείται ένα από τα καλύτερα στον κόσµο για ακροβατικά.

Οι ελληνικές συµµετοχές ήταν αυτές της πολεµικής αεροπορίας µε δυο Mirage 2000, ένα Phantom F-4, ένα T-6A του ακροβατικού σµήνους «∆αίδαλος», ένα ελικόπτερο Super Puma, και το άξιο θαυµασµού F-16 «Ζευς». Το πολεµικό ναυτικό έδωσε το «παρών» µε ένα ελικόπτερο S-70Η60, ενώ ο στρατός ξηράς µε ένα επιθετικό. Από την πολιτική αεροπορία ο «µάγος» των ελληνικών ουρανών ∆ηµήτρης Βερβερέλης,

Πήγαινε στην κορυφή