ΠΑΛΜΟΣ 20 χρόνια πρίν

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΠΑΛΜΟΣ 20 χρόνια πρίν

ΠΑΛΜΟΣ 20 χρόνια πρίν
• ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1998

• ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΔΑΣΟΣ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΒΕΪΚΟΥ

Ιστορική απόφαση από το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ για το Κτήμα Βέικου
Οριστική, τελική και αμετάκλητη απάντηση στο ερώτημα αν η έκταση του κτήματος Βέικου είναι ή όχι δασική έδωσε το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπό την προεδρεία του κ. Μιχάλη Δεκλερή, με την αδιαμφισβήτητα ιστορική 1433/1998 απόφασή του, με την οποία η εν λόγω έκταση κηρύσσεται ως δασική (αναδασωτέα).
Η απόφαση του ΣτΕ στηρίζεται στο από 13/18.3.1915 Βασιλικό Διάταγμα με το οποίο «… εκηρύχθησαν ως δασωτέα εδάφη της περιφερείας του νομού Αττικής και Βοιωτίας μεταξύ των οποίων η θέσις Τουρκοβούνια μέχρι της θέσεως Γαλάτσι, ως και η περιοχή πέριξ της θέσεως Εύμορφη Εκκλησιά…» καθώς και στην υπ’ αριθμ. 108424/13.9.1934 απόφαση του Υπουργού Γεωργίας.
Απορρίπτεται συνεπώς η από 23.12.1994 προσφυγή του Οικοδομικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Ομορφοκκλησιάς και άλλων 35 κατοίκων που φέρονται ως ιδιοκτήτες ισάριθμων ακινήτων στην έκταση Βέικου, κατά του Υπουργού Γεωργίας και κατά του παρεμβαίνοντος Δήμου Γαλατσίου (ο οποίος παρέστη στη συνεδρίαση με τον δικηγόρο Κωνσταντίνο Καββαδία, που διόρισε με πληρεξούσιο). Με την αίτησή τους αυτή οι αιτούντες ζητούν να ακυρωθούν η υπ’αριθμ. 1147/10.10.94 απόφαση του νομάρχου Αθηνών με την οποία κηρύχθηκε ως αναδασωτέα έκταση 935.483 στρεμμάτων στη θέση Ομορφοκκλησιά του Δήμου Γαλατσίου και η υπ’αριθμ. 1146/10.10.1994 πρόταση της Διεύθυνσης Δασών Αθηνών.
Όμως το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ απέρριψε την αίτηση αυτή με μια απόφαση που κατοχυρώνει ρητά και κατηγορηματικά το δασικό και αναδασωτέο χαρακτήρα της έκτασης του κτήματος Βέικου. Πρόκειται για μια έκταση 1.219 στρεμμάτων που πλέον μπορεί να αξιοποιηθεί όπως πραγματικά της αξίζει και να αποτελέσει τον μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου και ζωής στο ευρύτερο λεκανοπέδιο Αττικής.

• ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΕ ΒΕΤΕΡΑΝΟΥΣ
ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Επτά βετεράνους της Εθνικής Αντίστασης τίμησαν τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστικών Εθνικής Αντίστασης Γαλατσίου, το απόγευμα της Τετάρτης 8 Απριλίου.
Η αίθουσα των γραφείων της ΠΕΑΕΑ Γαλατσίου επί της οδού Αρτέμιδος 7-9, όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση, ήταν κατάμεστη καθώς μέλη, φίλοι και συγγενείς των τιμώμενων προσώπων έδωσαν το παρών για να χειροκροτήσουν για άλλη μία φορά τους γενναίους συναγωνιστές τους, εκείνους στους οποίους η πατρίδα και όλοι εμείς οφείλουμε πολλά!
Τα επτά παλικάρια, όπως είπε ο κ. Ολύμπιος, ήταν οι Δήμος Βότσικας, Τσαγκαρισιάνος Γεράσιμος, Σταύρος Φιλίππου, Θανάσης Κατσώνης, Γιώργος Κανάρης, Κλέαρχος Δεϊμέζης και Βασίλης Παπαβασιλείου.

• ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
ΣΤΟ CHAMPIONS LEAGUE

Άξια συγχαρητηρίων είναι τα παιδιά της ομάδας ποδοσφαίρου του 4ου Ενιαίου Λυκείου Γαλατσίου που φέτος έφτασαν στους Τελικούς Πανελλήνιους Αγώνες Ποδοσφαίρου Λυκείων έτους 1997-1998 και κατέκτησαν την 3η θέση!
Στην ομάδα συμμετείχαν οι Γκούντος Θεοδόσης, Γκούντος Χρήστος, Λάττας Γεώργιος, Ρήγας Γεώργιος, Τρογκάνης Ευστράτιος, Χασιώτης Χαράλαμπος, Χριστοδούλου Βασίλειος, Θανασόπουλος Δημήτριος, Κορρές Νικόλαος, Λάττας Νικόλαος, Νιάρχος Νικόλαος, Ζαμίδης Αλέξανδρος, Παναγιωτόπουλος Γεώργιος, Παπαδόπουλος Απόστολος, Σπέντζος Δημήτριος, Τριανταφύλλου Ιορδάνης, Μποσταντζής Δημήτριος, Πυροβολισιάνος Διονύσιος, Δελάκος Ευθύμιος, Σκουρλής Διονύσιος.

• ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ 3ο ΚΑΙ
4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ανήσυχοι, δραστήριοι και ορεξάτοι για δουλειά παρουσιάζονται οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου, που εκφράζουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την καλύτερη αξιοποίηση του ελεύθερου και όχι μόνο χρόνου των μαθητών – παιδιών τους καθώς και την αμέριστη βοήθεια και συμπαράστασή τους στο έργο των εκπαιδευτικών.
Μπάσκετ, τένις, πινγκ πονγκ, ζωγραφική, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ξένες γλώσσες είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες που ήδη λαμβάνουν χώρα στα δύο σχολεία ενώ η πιο πρόσφατη ήταν η έκθεση βιβλίου που διοργάνωσαν στις αρχές Απριλίου, στο χώρο του σχολικού συγκροτήματος. Ποιοτικές εκδόσεις των οίκων «ΜΙΝΩΑ», και συλλογές από το βιβλιοπωλείο «ΚΑΣΣΑΡΗ» προσέλκυσαν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

• ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Την Κυριακή 5 Απριλίου πραγματοποιήθηκε Συνέλευση στελεχών του Δήμου Γαλατσίου, προσκείμενων στη Ν.Δ., με θέμα την πρόταση, επιλογή και στήριξη του υποψήφιου Δημάρχου στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Σε αυτή συμμετείχαν 60 οργανωμένα στελέχη και μετά από διαλογική συζήτηση και μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας, ομόφωνα υπεδείχθη η στήριξη του προέδρου της Δημοτικής Κίνησης «Γαλάτσι – Πρωτοπορία», ιατρού Γιώργου Αργυρού.
Ο κ. Αργυρός απεδέχθη την πρόταση, ευχαρίστησε για την στήριξη και κάλεσε όλους να συστρατευθούν στον αγώνα για ένα Γαλάτσι Πρωτοπόρο!

• 12ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Το Πνευματικό Κέντρο Γαλατσίου συμμετείχε και φέτος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής όπου και πάλι διακρίθηκαν παιδιά από το 1ο και 2ο Στέκι Νεολαίας του Δήμου μας.
Το θέμα του φετινού Διαγωνισμού ήταν «Η Αθήνα το 2004» και φιλοξένησε 2.090 έργα παιδιών από 35 περιοχές της Αττικής, 30 περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας και 2 περιοχές της Κύπρου.
Το Πνευματικό Κέντρο Γαλατσίου πήρε τις παρακάτω διακρίσεις:
Δρανδάκης Άγγελος (7 ετών) Διάκριση (1ο Στέκι)
Μπότη Ευαγγελία (6 ετών) Διάκριη (2ο Στέκι)
Συρεγγέλα Γεωργία (12 ετών) Διάκριση (2ο Στέκι)
Ομαδική εργασία Διάκριση με τους: Ντόμαρη Ελένη (13 ετών), Τριανταφύλλου Ελεάννα (13 ετών), Χωριανοπούλου Χριστίνα (13 ετών), Καλαιτζάκη Μαρία (14 ετών), Μπαρτσακλή Ελευθερία (13 ετών)
Ομαδική εργασία Διάκριση με τους: Μπεκιάρη Αλίκη (11 ετών), Γαλανού Πανωραία (11 ετών),
Ομαδική εργασία Διάκριση με τους: Μιχαηλίδη Ηλιάνα (10 ετών), Παναγοπούλου Ελένη (10 ετών), Ζήρα Ειρήνη (9 ετών), Μπαρούτσου Βασιλική (11 ετών)
Ομαδική εργασία Διάκριση με τους: Πετροπούλου Γεωργία (13,5 ετών), Ντούμα Ποθούλα (10 ετών)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή