Έχουμε πλεονάζον, ας πάρουμε και μόνιμους

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Έχουμε πλεονάζον,  ας πάρουμε και  μόνιμους

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 29/11, πέμπτο κατά σειρά θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν «Η λήψη απόφασης περί αναγκαιότητας σύναψης δημόσιας σύμβασης παροχής υπηρεσιών καθαριότητας στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Παλαί». Το θέμα τελικά δεν συζητήθηκε γιατί αποσύρθηκε από τη διοίκηση του Δήμου. Θα σας πω όμως με δυο κουβέντες τι αφορούσε.

Όπως σας είναι ήδη γνωστό, το Ολυμπιακό Παλαί έχει περιέλθει στη διαχείριση του Δήμου μέχρι το 2020. Ο Δήμος για να καλύψει κάποια λειτουργικά έξοδα, μισθώνει την κεντρική σάλα για κάποια Σαββατοκύριακα, για αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Μετά το τέλος των εκδηλώσεων, όπως καταλαβαίνετε, ο χώρος θα πρέπει να καθαριστεί και να παραδοθεί καθαρός στις Ακαδημίες των αθλητικών ομάδων.
Το θέμα λοιπόν, το οποίο απεσύρθη και δεν συζητήθηκε, αφορούσε τη σύναψη σύμβασης με ιδιωτική εταιρία, η οποία θα αναλάμβανε τον καθαρισμό των χώρων του Παλαί. Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Γαλατσίου, όταν πληροφορήθηκε ότι πρόκειται να συζητηθεί τέτοιο θέμα, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Σε σχέση με το θέμα που έχει τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου, για τη σύναψη σύμβασης με ιδιωτικό συνεργείο καθαριότητας στο Παλαί, το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων σημειώνει ότι τάσσεται κατά οποιαδήποτε μορφής σύναψης συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρίες παροχής υπηρεσιών. Όπως και στο παρελθόν επανειλημμένα έχει τονιστεί εγγράφως, το Σωματείο μας είναι υπέρ της κάλυψης των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των αναγκών με μόνιμο προσωπικό. Για το σκοπό αυτό το Σωματείο προτείνει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των υπολοίπων αναγκών του Δήμου.»
Ζητά, δηλαδή, το Σωματείο να προσληφθούν κι άλλοι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας όταν μόλις πριν λίγες μέρες, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 8/11, ο Δήμαρχος Γαλατσίου στη συζήτηση για τα τέλη καθαριότητας είχε πει ότι ο Δήμος Γαλατσίου διαθέτει διπλάσιο προσωπικό στον τομέα της καθαριότητας. Και πραγματικά έτσι είναι, αρκεί να κάνετε μια βόλτα στους δρόμους του Γαλατσίου τις πρωινές ώρες.
Γιατί, λοιπόν, κύριοι, να προσλάβετε κι άλλο προσωπικό για την καθαριότητα ή να κάνετε σύμβαση με ιδιωτική εταιρία αφού υπάρχει, κατά τη δήλωση του Δημάρχου, διπλάσιο προσωπικό; Γιατί δεν κάνετε καλύτερη διαχείριση του υπάρχοντος προσωπικού; Γιατί να επιβαρυνθεί ο δήμος καιμε άλλες δαπάνες όταν υπάρχει η δυνατότητα ο χώρος του Παλαί να καθαριστεί από το υπάρχον προσωπικό;
Εκτός κι αν ισχύει αυτό που ίσχυε και για τους φύλακες του Άλσους, δηλαδή να έχουμε και εδώ εργάτες καθαριότητας εσωτερικών χώρων και εργάτες καθαριότητας εξωτερικών χώρων. Στο Άλσος είχαμε φύλακες φυλακίου και φύλακες περιπολίας – άλλο τρελό κι αυτό! Ο φύλακας φυλακίου έβλεπε τον κλέφτη να ξηλώνει τα καλώδια και δεν άνοιγε ούτε την πόρτα του φυλακίου να βάλει μια φωνή. Και να σκεφτείτε ότι στην πραγματικότητα πλέον είμαστε μια χρεοκοπημένη χώρα. Φανταστείτε τι γινόταν στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα πριν ξεσπάσει η κρίση του 2009.
Διαχρονικό λοιπόν το πρόβλημα της διαχείρισης των χρημάτων που εισπράττει το δημόσιο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή