Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Ξεκίνησε το Πανεπιστήμιο Πολιτών

Η Περιφέρεια Αττικής και το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών δημιουργούν τον καινοτόμο θεσμό του «Πανεπιστημίου Πολιτών» και ανοίγονται στην κοινωνία, διοργανώνοντας σειρά διαλέξεων με ομιλητές κορυφαίους πανεπιστημιακούς καθηγητές.

Το πρόγραμμα του «Πανεπιστημίου Πολιτών» μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι πολίτες, αφού η συμμετοχή είναι ελεύθερη.
Οι διαλέξεις ξεκινούν την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν συνολικά έξι μήνες.
Η αναλυτική παρουσίαση του Προγράμματος του «Πανεπιστημίου Πολιτών» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου την περασμένη Τρίτη, παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδ. Πελεγρίνη και του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού.
Οι πέντε θεματικοί κύκλοι διαλόγου και προβληματισμού, βάσει των οποίων αναπτύσσεται το πρόγραμμα, είναι: Οικονομία, Κοινωνικά Ζητήματα, Τέχνη, Ιατρικά Θέματα και Πολιτική.

Η καινοτόμος αυτή πρωτοβουλία αποτελεί μια συντονισμένη προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής και του Πανεπιστημίου Αθηνών και στόχο έχει μέσα από την ανάδειξη του θεσμού του Πανεπιστημίου των Πολιτών, οι πολίτες να ενημερώνονται με έγκυρο και επιστημονικό τρόπο για θέματα που σχετίζονται άμεσα με την καθημερινότητά τους, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η οικονομική κρίση, η δυνατότητα και εξόδου από αυτήν, η φορολογική μεταρρύθμιση, το τραπεζικό σύστημα, αλλά και άλλα θέματα όπως η παγκοσμιοποίηση, ο πολιτισμός, η επικοινωνία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πολιτισμός, σύγχρονα ιατρικά δεδομένα κλπ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:

• Περιφέρεια Αττικής, τηλ.: 213 2063806 και 213 2063667 (E-mail: [email protected])
• Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αίθουσα «Άλκης Αργυριάδης», Πανεπιστημίου 30, Αθήνα, τηλ.: 210 3689 771.