Ποία είναι τα οφέλη του Αθλητισμού στο μυαλό

ΥΓΕΙΑ
Ποία είναι τα οφέλη του Αθλητισμού στο μυαλό

Ξέρουµε πως η άσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσουµε το σώµα µας σε φόρµα. Ποια είναι όµως η θετική επίδραση στο νου;

∆είτε τα κυριότερα πνευµατικά οφέλη που έχει η ενασχόλησή µας µε κάποιο σπορ.

• Βελτιώνει τη διάθεση Θέλετε να νιώσετε πιο χαρούµενοι και χαλαροί; Τότε αφιερώστε λίγο χρόνο σε µια σωµατική δραστηριότητα. Είτε κάνετε κάποιο σπορ, είτε ιδρώνετε στο γυµναστήριο ή κάνετε λίγο γρήγορο περπάτηµα, αυτή η δράση ενισχύει την παραγωγή χηµικών ενώσεων στον εγκέφαλο, που µας κάνουν να νιώθουµε καλύτερα.

• Καλύτερη συγκέντρωση Η τακτική γυµναστική µπορεί να µας βοηθήσει να διατηρήσουµε τις νοητικές µας δεξιότητες σε φόρµα όσο µεγαλώνουµε. Η σκέψη, η µάθηση και η σωστή κριτική επηρεάζονται θετικά από τον αθλητισµό.

• Ελαττώνει το στρες και την κατάθλιψη Όταν είµαστε δραστήριοι σωµατικά, το µυαλό µας δεν ασχολείται τόσο πολύ µε τους καθηµερινούς στρεσογόνους παράγοντες, αφήνοντάς µας να είµαστε πιο δηµιουργικοί και να µην πέφτουµε θύµατα διάφορων µοτίβων αρνητικής σκέψης.

• Καλύτερος ύπνος Ο αθλητισµός µπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου µας, να µας βοηθήσει να κοιµό- µαστε πιο εύκολα και πιο
βαθιά. Ένας σωστός ύπνος είναι πάρα πολύ σηµαντικός για το πώς αντιµετωπίζουµε σχεδόν τα πάντα στη ζωή µας, όπως και για την καλή µας διάθεση.

• Βελτιωµένη αυτοπεποίθηση Η άσκηση µπορεί να µας βοηθήσει να ανε- βάσουµε την αυτοπεποίθησή µας. Καθώς βελτιώνεται η δύναµη, οι ικανότητες και η αντοχή µας, η εικόνα που έχουµε για τον εαυτό µας επίσης βελτιώνεται.

Πηγές

Φωτογραφία από Bruno /Germany από το Pixabay

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή