7 τροφές για ενέργεια

ΥΓΕΙΑ
7 τροφές για ενέργεια

Το είδος και η ποσότητα τροφίµων που τρώτε καθηµερινά σχετίζονται µε τα επίπεδα ενέργειας. Για να µείνετε σε εγρήγορση όλη ηµέρα,
ξεκινήστε µε σωστές επιλογές τροφίµων, που θα τροφοδοτήσουν το σώµα σας µε ενέργεια.
Καστανό ρύζι: Πλούσιο σε µαγγάνιο βοηθά την παραγωγή ενέργειας από πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε σε υψηλά επίπεδα την ενέργειά σας.
Γλυκοπατάτες: Υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και φορτωµένες µε β-καροτίνη και βιταµίνη C, συµβάλλουν στην καταπολέµηση της
κόπωσης. Μπόνους: Τα παιδιά µπορούν να της λατρέψουν µιας και είναι σαν γλυκό. ∆οκιµάστε να τις κάνετε πουρέ ή να τις βάλετε στον φούρνο ολόκληρες ή σε λωρίδες.
Μέλι: Μια κουταλιά µέλι είναι ισοδύναµη µε ένα ενεργειακό ποτό. Χαµηλό σε γλυκαιµικό δείκτη αυτή η φυσική γλυκαντική ουσία δρα ως καύσιµο για τους µύες και κατά τη διάρκεια της άσκησης βοηθά στην ανασυγκρότηση αυτών.
Μπανάνες: Επειδή αποτελούνται από σάκχαρα και φυτικές ίνες, οι µπανάνες είναι µια αδιαµφισβήτητη πηγή ενέργειας.
Σπανάκι: Μια εξαιρετική πηγή σιδήρου, που είναι βασικό συστατικό της παραγωγής ενέργειας στο σώµα. Φάτε το σε σαλάτα για µεσηµεριανό και απο- φύγετε την ατονία εκείνης της ώρας.
Αµύγδαλα: Γεµάτα µε πρωτεΐνη, µαγγάνιο, ψευ- δάργυρος και ριβοφλαβίνη, τα αµύγδαλα είναι ένα πρακτικό σνακ για να έχετε πάντα µέσα στη τσάντα σας. Ο ψευδάργυρος και το µαγγάνιο διαδραµατίζουν ουσιαστικό ρόλο στη διατήρηση της ενέργειας, µε την
εξουδετέρωση των τοξινών.
Σολοµός: Η υψηλή περιεκτικότητα σε ω-3, µπορούν να µειώσουν την χοληστερόλη και τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Αυτό το σούπερ ψάρι περιέχει πρωτεΐνες και βιταµίνη Β6, νιασίνη και ριβοφλαβίνη, τα οποία βοηθούν να µετατραπεί το φαγητό σε ενέργεια.

Πήγαινε στην κορυφή