Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου στην 5η Δημοτική Κοινότητα Αθήνας

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου –  Φαρμακείου στην 5η Δημοτική Κοινότητα Αθήνας

Η οικονομική κρίση και η ανεργία έχουν δημιουργήσει δραματικές καταστάσεις σε χιλιάδες συμπολίτες μας. Εκτός από τα τρομακτικά φαινόμενα υποσιτισμού και πείνας, μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, εξ αιτίας της μακροχρόνιας ανεργίας, έχασαν κάθε προστασία από τα ασφαλιστικά τους ταμεία και δεν έχουν καμία κάλυψη σε γιατρούς και φάρμακα.

Πρόκειται για μια κατάσταση που χτυπάει πριν από όλα τους Άνεργους, τους  Άπορους και τους επαγγελματίες που έκλεισαν τις δουλειές τους. Η στέρηση των υπηρεσιών υγείας, σε πολλές περιπτώσεις, καταλήγει στο θάνατο. Δραματική είναι επίσης η κατάσταση των παιδιών, που οι γονείς τους είναι άνεργοι. Τα φαινόμενα ψυχολογικών διαταραχών, οι αυτοκτονίες, η καταφυγή στο αλκοόλ αυξάνονται κατακόρυφα ενώ το ΕΣΥ βρίσκεται σε διαδικασία κατάρρευσης.
Η άμεση ίδρυση ενός ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ που θα στηρίζεται στην εθελοντική βοήθεια γιατρών, φαρμακοποιών, νοσηλευτών και άλλων συμπολιτών μας και το οποίο θα εξασφαλίσει την υποστήριξη του Δήμου και άλλων φορέων και οργανώσεων προβάλλει όχι μόνο σαν μια επείγουσα αναγκαιότητα αλλά και σαν άμεσο καθήκον όλης της ευαισθητοποιημένης και δημοκρατικής κοινότητας στην 5η Δημοτική Κοινότητα της Αθήνας.
 Το έργο αυτό έχει ήδη αρχίσει να οργανώνεται και θα καλύπτει όποιον συμπολίτη μας ζητήσει τη βοήθεια του ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας του.
Σας καλούμε να στηρίξετε και να πλαισιώσετε την Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την ίδρυση ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ στην πόλη μας. Χρειαζόμαστε τη μαζικότητα, τη δημοκρατική συλλογικότητα, την παρουσία και συμμετοχή όλων. Έχουμε εμπιστοσύνη στις παραδόσεις του λαού μας. Όλοι μπορούμε να δώσουμε αυτό που μας επιτρέπουν οι συνθήκες και κυρίως η φλόγα του αγώνα για μια άλλη κοινωνία συναδέλφωσης και δικαιοσύνης. Ζητάμε:
1. Να δοθεί από την Κυβέρνηση σε όλους τους ανέργους και απόρους πολίτες το δικαίωμα στην ιατρική, νοσοκομειακή και φαρμακευτική φροντίδα.
2. Να επαναλειτουργήσει το δημοτικό ιατρείο στην 5η Δημοτική Κοινότητα.
Καλούμε όλους τους πολίτες να στηρίξουμε την προσπάθεια της ίδρυσης Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου και να βοηθήσετε στη λειτουργία του με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας. Χρειαζόμαστε άμεσα για το στήσιμο του χώρου: ράφια, βιβλιοθήκες, ψυγείο, Η/Υ, εκτυπωτή, φάρμακα και πάνω απ΄ όλα εθελοντές – εθελόντριες.
Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα:
210.2236401- 6972028775,
210.2288984 – 6976979241
και e-mail: k.farmakeio5@gmail.com.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή