Θα φυτευθούν 140 νέα δέντρα στη νησίδα της Λ. Βεΐκου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Θα φυτευθούν 140 νέα δέντρα στη νησίδα της Λ. Βεΐκου

Η Υπηρεσία Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Γαλατσίου προχώρησε, μετά από σειρά αποφάσεων του Δημοτικού
Συμβουλίου, στην κοπή 109 ξερών δένδρων επί της νησίδας της οδού Βεΐκου, στη θέση των οποίων πρόκειται να φυτευτούν 140 δέντρα (βραχυκίτωνες) σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σίγουρα θα έχετε προσέξει πόσο… άδεια φαντάζει η νησίδα της Λ. Βεΐκου από την Τράλλεων μέχρι και πέρα από το Αθλητικό Κέντρο του Άλσους Βέικου. Είναι πράγματι άδεια αφού ο Δήμος Γαλατσίου προχώρησε στην κοπή και απομάκρυνση των ξεραμένων πια πανύψηλων λεύκων.
Οι λεύκες αυτές είχαν φυτευτεί στα τέλη της δεκαετίας του ‘70 με αρχές ’80 με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί ολοκληρωτική ξήρανση. Επιπλέον, σε περίπτωση εμφάνισης έντονων καιρικών φαινομένων λόγω του εύκαμπτου κορμού τους θεωρήθηκαν επικίνδυνες για την πρόκληση ατυχημάτων στην κεντρική λεωφόρο της πόλης μας την οποία διασχίζουν χιλιάδες αυτοκίνητα καθημερινά.
Όπως μας ενημέρωσε η Υπηρεσία Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Γαλατσίου, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα φυτευτούν 140 βραχυκίτωνες, που είναι δένδρα αειθαλή και ψηλά, τα οποία επειδή διατηρούν το πυκνό πράσινο φύλλωμά τους όλο το χρόνο, συμβάλλουν στην απορρόφηση μέρους της έντονης ηχορρύπανσης που παρατηρείται στη λεωφόρο Βεϊκου. Συγχρόνως θα τοποθετηθεί καινούριο αρδευτικό σύστημα, το οποίο θα προγραμματιστεί για το σωστό πότισμα των δένδρων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή