Ανακύκλωση με διπλό στόχο από το 3ο & 4ο Γυμνάσιο Γαλατσίου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Ανακύκλωση με διπλό στόχο  από το 3ο & 4ο Γυμνάσιο Γαλατσίου

Οι μαθητές των 3ου και 4ου Γυμνασίων Γαλατσίου, με αφορμή την πρόταση της προέδρου του Συλλόγου Γονέων του 3ου Γυμνασίου Κωσταντοπούλου Σωτηρίας και με την προτροπή τόσο των διευθυντών Κιμουλάκη Νίκου και Βλάχου Δημήτρη όσο και των εκπαιδευτικών και των δύο σχολείων, ξεκίνησαν την προσπάθεια ανακύκλωσης πλαστικών καπακιών από μπουκάλια νερού και αναψυκτικών.

Mε την δραστηριότητα αυτή, οι μαθητές των δύο συστεγαζόμενων Γυμνασίων του Γαλατσίου, αναδεικνύουν την συνεργασία μεταξύ των δύο σχολικών κοινοτήτων αλλά επιδιώκουν και δύο ακόμη στόχους.
Αφενός να συμβάλλουν στην ανακύκλωση απορριμμάτων με όλα τα γνωστά οφέλη που αυτή συνεπάγεται για το περιβάλλον και αφετέρου να βοηθήσουν την προσπάθεια του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων του Νομού Πέλλας.

Είναι γνωστό από δημοσιεύματα του τύπου, ότι ο συγκεκριμένος Σύλλογος της Βορείου Ελλάδας εδώ και πολύ καιρό, σε συνεργασία με μεγάλη εταιρία ανακύκλωσης και εμφιάλωσης με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε μια πρωτότυπη συλλογή, για να βοηθήσει ανθρώπους με κινητικά προβλήματα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν αναπηρικό καροτσάκι. Ειδικότερα, με τη συγκέντρωση συγκεκριμένων ποσοτήτων καπακιών από εμφιαλωμένα νερά και αναψυκτικά, η εταιρία ανακύκλωσης προσφέρει ένα αναπηρικό αμαξίδιο στο Σύλλογο.

Σε αυτή λοιπόν την προσπάθεια αποφάσισαν να συμβάλλουν και οι μαθητές των 3ου και 4ου Γυμνασίων Γαλατσίου, οι οποίοι ήδη ετοιμάζονται να αποστείλουν τις πρώτες ποσότητες καπακιών που συγκέντρωσαν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή