Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Οι Συνταγές της Αναστασίας!Κρεμμύδια γεμιστά με κιμά

ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
  
ΥΛΙΚΑ

 8 μεγάλα κρεμμύδια
300 γρ.
Κιμά μοσχαρίσιο
50 γρ. Κουκουνάρια
3 κουταλιές φρυγανια τριμμένη
 1 ποτήρι του
κρασιού λάδι
Αλατι
Πιπέρι
Λίγο ζάχαρη
 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Λίγο
κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθορίζουμε και πλενουμε τα κρεμμύδια, τα βαζουμε σε αλατισμένο
νερό για 15 λεπτά και τα αφήνουμε να στραγγιξουν. Βαζουμε το μισό λάδι και
ροδιζουμε τα κουκουνάρια και προσθέτουμε τον κιμα. Όταν σοταριστει ρίχνουμε
αλατι πιπέρι κανέλα μοσχοκάρυδο και ζάχαρη. Ανακατεύουμε τον κιμά για 5 λεπτά
και τον αποσυρουμε από την φωτιά. Βγάζουμε από τα βρασμενα κρεμμύδια το
εσωτερικό τους και γεμιζουμε την εσωτερική κοιλότητα που έχει δημιουργηθεί με
τον κιμα. Τοποθετούμε τα κρεμμύδια σε ένα ταψι, προσθέτουμε στο ταψι 1 ποτήρι
νερό και το άλλο μισό λάδι. (Αν θέλουμε βαζουμε από λίγο βούτυρο σε κάθε
κρεμμύδι). Πασπαλιζουμε με την φρυγανια και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο
(180°) μέχρι να ροδισουν (περίπου 30 λεπτά).