Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Οι Συνταγές της Αναστασίας! Κεφτέδες με γέμιση μελιτζάνας και τυρί

 

ΥΛΙΚΑ
6 μικρές
μελιτζάνες φλασκες
3 ντοματες πολτοποιημενες
1/2 κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
ψιλοκομμένο
4 κουταλιές γαλετα ( φρυγανια τριμμένη)
1 αυγό
3 κουταλιές λάδι
1/2
ποτήρι του κρασιού λάδι για τηγάνισμα
Ρίγανη
Ζάχαρη
Αλατι
Πιπέρι
Αλεύρι για
τηγάνισμα
Κομμάτια τυρί της αρεσκείας σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθορίζουμε τις μελιτζάνες
και τις κόβουμε στα 4. Τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά, τις
στεγνώνουμε και τις τηγανίζουμε. Ζυμωνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το αυγό, τη
γαλετα, τον μαϊντανό, αλατοπιπερο και την ρίγανη. Περνούμε ένα μπαλάκι από τον
κιμα το πλάθουμε και φτιάχνουμε ένα χοντρό φίλο. Στο κέντρο κάθε φίλου κιμά
βαζουμε μια τηγανιτή μελιτζάνα και ένα κομμάτι τυρι, το τυλιγουμε ώστε να
σχηματιστει ένας μεγάλος κεφτες. Αλευρωνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι τους
κεφτέδες. Βαζουμε τις ντοματες στο λάδι μαζί με αλατι, πιπέρι και ζάχαρη. Όταν
πήξει η σάλτσα ρίχνουμε τους κεφτέδες και τους αφήνουμε να πάρουν μια βραση και
τους αποσυρουμε από τη φωτιά. Τους σερβίρουμε με άσπρο ρύζι!