Ας ανοίξει η συζήτηση

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Ας ανοίξει η συζήτηση

Καλωσορίζω και πάλι κοντά μας τον τακτικό μας
αρθρογράφο, κουμπάρο μου και φίλο, Γιώργο Πένταρη, Λαμπεταίο,
ο οποίος μετά την περιπέτεια της υγείας του, επιστρέφει εδώ
σιδερένιος και όπως πάντα «ανήσυχος».

Στο φύλλο του «Παλμού» την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου είχα γράψει το εξής σχόλιο:

«Ξεκίνησαν δειλά – δειλά οι συζητήσεις μεταξύ κομματικών στελεχών, παραγόντων και ενεργών πολιτών για το τί μέλλει γενέσθαι στις δημοτικές εκλογές στο Γαλάτσι τον Ιούνιο του 2014.
»Μακάρι οι κουβέντες που ξεκίνησαν να έχουν και ευτυχή κατάληξη. Να βρεθεί δηλαδή το κατάλληλο πρόσωπο το οποίο θα μπορέσει να ενώσει όλες τις δημοκρατικές, προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις με τα κινήματα πολιτών για να διεκδικήσουν με αξιώσεις τη διοίκηση του Δήμου Γαλατσίου. Η θητεία της οποίας από το 2014 και μετά θα είναι 5ετής.»
Αυτό, λοιπόν, το σχόλιό μου προκάλεσε κάποιες συζητήσεις ανά την πόλη. Επειδή ο πολιτικός χρόνος ποτέ δεν αρκεί και επειδή πρέπει να γίνει μια τέτοια ανοιχτή συζήτηση, ξεκινώ εγώ από σήμερα και περιμένω τις δικές σας απόψεις πάνω στο θέμα.
Η σημερινή διοίκηση του Δήμου μας, ως γνωστόν, έχει εκλεγεί και τις δυο φορές με τη στήριξη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Στο Γαλάτσι, όμως, τα ποσοστά που καταγράφουν πολιτικές δυνάμεις αριστερά της Ν.Δ. πολλές φορές φτάνουν και το 70%. Οι ενεργοί, λοιπόν, πολίτες που κινούνται σ’αυτό το χώρο, θα μπορούσαν να αναζητήσουν το κατάλληλο πρόσωπο και να το στηρίξουν στη διεκδίκηση της δημαρχίας στο Γαλάτσι.
Ωστόσο θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι ο συσχετισμός των κομμάτων στην πόλη μας μετά τα απανωτά μνημόνια και τις διπλές εκλογές, έχει αλλάξει! Αυτό πρέπει να το αντιληφθούν ορισμένοι, οι οποίοι ανήκουν ή ανήκαν σε πολιτικό χώρο ο οποίος κυριαρχούσε στην πόλη, κάποιοι άλλοι οι οποίοι από το απότομο «ψήλωμα» διακατέχονται από μια παραζάλη και τέλος αυτοί που επιλέγουν πάντα μοναχική πορεία.
Σήμερα η συζήτηση θα πρέπει να έχει άλλη αφετηρία και διαφορετικό περιεχόμενο. Είναι γνωστό σε όλους ότι έχει περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή που οι δήμοι είχαν την οικονομική ευχέρεια και μπορούσαν να λειτουργούν όλες τις υπηρεσίες τους προς όφελος των δημοτών. Σήμερα τα έσοδα των Δήμων έχουν λιγοστέψει και, εκτός του ότι θα πρέπει να γίνεται πολύ σωστή διαχείριση, θα πρέπει να αλλάξουν και οι προτεραιότητες. Οι ανάγκες σήμερα στην κοινωνία είναι διαφορετικές.
Μια τέτοια ανοιχτή συζήτηση θα πρέπει να γίνει στην πόλη μας μεταξύ των κομμάτων, των συλλόγων, των φορέων, των ανεξάρτητων κινημάτων, των ενεργών πολιτών, με ορίζοντα τις δημοτικές εκλογές του 2014.
Περιμένω, λοιπόν, τις απόψεις σας. Οι σελίδες του «Παλμού» είναι ελεύθερες για όλους.

Μπορεί με το Μνημόνιο που ψηφίστηκε ο λαός να ματώσει και να βρεθεί στον Καιάδα, αλλά εγώ βρήκα και δυο – τρία θετικά που αφορούν στους δήμους, όπως:

1. Καταργείται η σύνταξη από το δημόσιο των βουλευτών και των αιρετών οργάνων των ΟΤΑ α’ βαθμού που θα εκλεγούν μετά την ισχύ του νόμου και μειώνονται οι καταβαλλόμενες συντάξεις.
(Στο τσακ πρόλαβε ο Τσίρος να κατοχυρώσει τη σύνταξη.)

2. Μειώνεται κατά 50% η αντιμισθία των προέδρων των Δημοτικών Συμβουλίων. Η μείωση αυτή επεκτείνεται αυτομάτως και στην αντιμισθία των Συμπαραστατών του Δημότη και της Επιχείρησης.
(Να δω στην επόμενη ψηφοφορία – αν γίνει! – για την εκλογή Συμπαραστάτη πόσοι θα είναι υποψήφιοι.)

3. Καταργείται η καταβολή αποζημίωσης στους αιρετούς από τη συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, Οικονομικών Επιτροπών, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και των λοιπών επιτροπών.
(Κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι, και τώρα αλλά και στο παρελθόν, συμμετείχαν μέχρι και σε 8 με 10 επιτροπές. Να δούμε αν μετά την κατάργηση αυτή, θα υπάρξει αυτός ο έντονος… ζήλος της συμμετοχής.)

Ρε παιδιά εκεί στο ΠΑΣΟΚ,
ας κλείσει κάποιος
την πόρτα επιτέλους!
————————————————————————————————————————————————————-

Ευτυχώς που έχουμε πρωθυπουργό
τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος με το
«άλλο μείγμα πολιτικής» που εφαρμόζει πάμε
από το καλό στο καλύτερο!

————————————————————————————————————————————————————-

Στην πιο δύσκολη περίοδο που περνά η Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη
βρέθηκαν χωρίς άξιες ηγεσίες. Ηγεσίες, οι οποίες θα έπρεπε
να ανοίγουν δρόμους και όχι να ακολουθούν το κύμα.

————————————————————————————————————————————————————-

Ρώτησα προχθές τον παπα-Αντώνη που τον βρήκα έξω από την Αγία Γλυκερία, αν εκ του ρόλου του επικοινωνεί με τον Θεό, και μου απάντησε όχι.
Δυστυχώς, δεν μπόρεσε να μου απαντήσει και στην άλλη ερώτησή μου: γιατί ο άλλος Αντώνης
μπορεί και επικοινωνεί με τον Πανάγαθο…;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή