Περι Διαφθοράς του Λεάνδρου Ρακιντζή

Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδος:
Νέα κυκλοφορία της σειράς ΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ

“Είναι όμως γεγονός στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς για την πατρίδα, την εποχή του μνημονίου, έτσι θα μείνει γνωστή στους μεταγενέστερους, γίνεται προσπάθεια εξορθολογισμού των διαφόρων προνομίων, αλλά αυτό γίνεται για λόγους οικονομικούς και όχι θεσμικούς, μολονότι ορισμένα προνόμια αμφιβόλου συνταγματικότητας είναι όχι μόνο ξεπερασμένα αλλά και εξοργιστικά. 
… 
Βασικά χαρακτηριστικά της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως από το κομμάτι της που έχομε τις περισσότερες απαιτήσεις δηλαδή από την άρχουσα τάξη: πολιτικούς, επιστημονικό κατεστημένο, πνευματικό κόσμο και ΜΜΕ είναι η υποκρισία. Κανείς δεν τολμάει να πει τα πράγματα με το όνομά τους και όλοι περιμένουν από το μικρό παιδί να φωνάξει «ο βασιλιάς είναι γυμνός». 
… 
Ακόμη κι εγώ με την παρούσα ιδιότητα καταμηνύθηκα για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας από πρόσωπα τα οποία δεν έχω συναντήσει ποτέ, κατά των οποίων όμως άσκησα πειθαρχική δίωξη και έχουν ήδη καταδικασθεί πειθαρχικά. Φυσικά, δεν ανησυχώ, αλλά φαντασθείτε σε τι περιπέτεια εμπλέκεται ένας απλός υπάλληλος, που τολμάει να καταγγείλει, ένας επιθεωρητής, που ασκεί ευσυνείδητα έλεγχο, ένας εισαγγελέας ή ανακριτής που χειρίζεται μια υπόθεση από τις εναντίον του επιθέσεις τόσο από το περιβάλλον του, γιατί χαλάει την πιάτσα, όσο και από τον τύπο ή με δηλώσεις επαϊόντων δικηγόρων, που έχουν καλή σχέση με τα ΜΜΕ, οι οποίοι όμως έχουν έννομο συμφέρον για την έκβαση της υπόθεσης. 
… 
Τις καταστάσεις ανομίας υποθάλπουν, διευκολύνουν και γενικώς συντηρούν διάφορα εξωτερικά φαινόμενα, ιδιοσυγκρασίες προσώπων, κοινωνικά complex, ταξικές διαστρωματώσεις, ταξικοί και συνδικαλιστικοί αγώνες και διαστρεβλώσεις γεγονότων από ΜΜΕ, τα οποία τονίζουν μόνο τα αρνητικά και όχι τα θετικά και ενίοτε γίνονται αντικείμενα πολιτικής εκμετάλλευσης. 
… 
Μπορεί όμως να προκύψουν και θετικά οφέλη για τους θεσμούς, διότι όταν υπάρχει διάλυση των πάντων πρέπει να επιβιώσουν και να ενισχυθούν οι θεσμοί και δεν εννοώ μόνον τους υπάρχοντες αλλά και άλλους που πρέπει να ιδρυθούν όπως το Συνταγματικό Δικαστήριο, για, εκτός των άλλων, τον προληπτικό έλεγχο της συνταγματικότητας των νόμων.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή