Πολιτικό όργανο

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Πολιτικό όργανο
Στο Δημοτικό Συμβούλιο, που διεξήχθη στις 23 Μαΐου, συζητήθηκε και το θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή του Αγ. Σάββα. 
Ως γνωστόν η Διεύθυνση Δασών έχει στείλει έγγραφο που ζητά την απομάκρυνση των κεραιών γιατί είναι εντός δασικής αναδασωτέας έκτασης. Ετέθη, λοιπόν, το ζήτημα από την αντιπολίτευση να πάρει και το Δημοτικό Συμβούλιο απόφαση στην ίδια κατεύθυνση με τη Διεύθυνση Δασών.
Όταν πήρε το λόγο ο Δήμαρχος, απευθύνεται προς τη Νομική Υπηερεσία και ρωτά αν έχουν, ως Δημοτικό Συμβούλιο, τη δικαιοδοσία να λάβουν τέτοια απόφαση. 
Κύριε Δήμαρχε, το Δημοτικό Συμβούλιο είναι πολιτικό όργανο και λαμβάνει πολιτικές αποφάσεις όπως έχει κάθε δικαιώμα να κάνει. Αλίμονο αν η τοπική Βουλή ρωτά τους δικηγόρους τί αποφάσεις θα πάρει ώστε να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον και την υγεία των πολιτών. Αν ήταν έτσι, δεν θα εκλέγαμε αντιπροσώπους του λαού να διοικούν αλλά θα διορίζαμε δικηγόρους!

• Από την ίδια συνεδρίαση και για το ίδιο θέμα:

ΓΩΓΩ ΚΙΤΣΙΝΗ, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, απευθυνόμενη προς δημοτικό σύμβουλο: «Ο Δήμαρχος είπε ότι δεν μπορείτε να πάρετε το λόγο.»
Κυρία πρόεδρε, φαίνεται ότι ακόμα δεν έχετε καταλάβει ποιός είναι ο ρόλος του καθενός. Είστε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εκλεγμένη από τους συναδέλφους σας δημοτικούς συμβούλους. Είστε εκεί για να συντονίζετε τη συζήτηση, να δίνετε ή να αφαιρείτε το λόγο προς τους δημοτικούς συμβούλους – ακόμα και στον ίδιο τον Δήμαρχο. Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου δεν παίρνει εντολές από Δήμαρχο. Είναι ανεξάρτητο πολιτικό όργανο το Δημοτικό Συμβούλιο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή