Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

«Μπαμπά, μεγάλωσέ με»

Το ταλέντο του στη συγγραφή αποκαλύπτει ο ηθοποιός Κώστας Κρομμύδας με το πρώτο του βιβλίο «Μπαμπά, μεγάλωσέ με», το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.
Η παρουσίαση του βιβλίου «Μπαμπά, μεγάλωσέ με» του Κώστα Κρομμύδα θα γίνει την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 και ώρα 8:00 μ.μ. στο θέατρο «ΑΛΙΚΗ» (Αμερικής 1, Αθήνα). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Δημήτρης Δελλής, ειδικός παθολόγος – διατροφολόγος, Μυρσίνη Κωστοπούλου, Δρ Κλινικής Ψυχολογίας – ψυχοθεραπεύτρια, Θανάσης Ευθυμιάδης, ηθοποιός και μπαμπάς, η Εύη Φραγκάκη, δημοσιογράφος, διευθύντρια του www.mother.gr, και η Νόνη Δούνια ως μαμά.  
Το «Μπαμπά, μεγάλωσέ με» συνιστά κατάθεση της εμπειρίας του Κώστα Κρομμύδα σχετικά με το τι σημαίνει «μεγαλώνω και ανατρέφω ένα παιδί», ενώ παράλληλα τονίζεται πόσο καλύτεροι άνθρωποι μπορούμε να γίνουμε καθώς μεγαλώνουμε το παιδί μας. Η συνειδητοποίηση τού πώς μπορούμε να αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο τη σύντροφό μας, από τη στιγμή που μοιραζόμαστε αυτή την τόσο δημιουργική αλλά και δύσκολη δοκιμασία μαζί της, είναι ακόμα ένα θέμα που αγγίζει το βιβλίο αυτό.
Αν και απευθύνεται στους μπαμπάδες, η ανάγνωσή του θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και για τις συντρόφους τους για να μπορέσουν να «κρυφοκοιτάξουν» στην ψυχολογία ενός πατέρα και να τον βοηθήσουν στη συνέχεια να συμμετάσχει ενεργά στην ανατροφή του παιδιού τους.
Το πιο σπουδαίο, όμως, είναι ότι όλη αυτή η εμπειρία είναι ιδωμένη με τα μάτια ενός συζύγου και πατέρα και, γι’ αυτό, η ειλικρινής ματιά του Κώστα Κρομμύδα μπορεί να συμβάλει ώστε ο ολοκαίνουριος αυτός κόσμος να γίνει κατανοητός και λιγότερο τρομακτικός για τους άντρες.
Ο «ΠΑΛΜΟΣ» και οι αναγνώστες του είχαν πρόσφατα την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πετυχημένο ηθοποιό Κώστα Κρομμύδα μέσα από τη συνέντευξη που παρουσίασε ο επίσης ηθοποιός Αντώνης Χαντζής. Ας θυμηθούμε λίγα πράγματα για αυτόν.
Ο Κώστας Κρομμύδας γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1971. Για δύο χρόνια σπούδασε στο ΤΕΙ Nοσηλευτικής Αθήνας, το οποίο εγκατέλειψε μετά την είσοδό του στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1992. Από τη Σχολή αποφοίτησε το 1995.
Για πέντε συνεχόμενα έτη παρακολούθησε τα σεμινάρια του Ανδρέα Μανωλικάκη πάνω στη μέθοδο διδασκαλίας του Actors Studio. Επίσης, υπήρξε μέλος των «ΧΟΡΙΚΩΝ» της Ζουζού Νικολούδη για δύο χρόνια. Ασχολήθηκε με τον χορό και έλαβε μέρος σε πλήθος χορευτικών παραστάσεων με διάφορες χορευτικές ομάδες. Παρακολούθησε ακόμα πολλά σεμινάρια υποκριτικής, κίνησης και χορού με Έλληνες και ξένους δασκάλους.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, έχει παίξει στο θέατρο και στο σινεμά. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει υποκριτική στο Θέατρο των Αλλαγών και παραδίδει σεμινάρια υποκριτικής τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία. Παράλληλα, έχει έντονη κοινωνική δράση και συγκεκριμένα διοργανώνει καθαρισμούς δασών, όπως και φιλανθρωπικούς αγώνες ποδοσφαίρου με την ομάδα των Ελλήνων Ηθοποιών, στην οποία είναι και προπονητής. 
Για το διάστημα 2011-2012 ήταν βασικός εισηγητής σε εκπαιδευτικές ημερίδες του Ινστιτούτου Πρόληψης Διατροφής και Υγείας του Δημήτρη Δελλή, με θέμα «Εκπαιδεύοντας παιδιά και γονείς σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής».
Το «Μπαμπά, μεγάλωσέ με» αποτελεί το πρώτο του βιβλίο.