Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας  για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν παράνομα στην πόλη μας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 18 Μαΐου στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου, επί της οδού Φιγαλείας 67. 
Tην κινητοποίηση διοργάνωσαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 16ου Δημοτικού, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Γαλατσίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πανοράματος Άνω Γαλατσίου. Ο βροχερός καιρός δεν επέτρεψε την υπαίθρια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, όμως, οι συμμετέχοντες σε αυτή δεν πτοήθηκαν και μετακινήθηκαν σε αίθουσα του 16ου Δημοτικού.
Εκεί, γονείς μαθητών, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων, συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, επιτροπών κατά των κεραιών και κάτοικοι της πόλης μας συζήτησαν για τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στους κατοίκους και κυρίως στα μικρά παιδιά. 
Κοινός τόπος όλων η κατηγορηματική αντίθεσή τους στην ανεξέλεγκτη και χωρίς άδεια εγκατάσταση και λειτουργία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που, όπως υποστηρίζουν, «φυτρώνουν σαν μανιτάρια σε όλη την πόλη χωρίς καμία διάκριση για το αν δίπλα λειτουργούν σχολειά, βρεφονηπιακοί σταθμοί, ιατρεία, μετά κι από το νέο κατάπτυστο νόμο, κομμένο και ραμμένο στα οικονομικά συμφέροντα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, που νομιμοποιεί τις παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας για δύο χρόνια».
Συνέταξαν κοινή ανακοίνωση – επιστολή διαμαρτυρίας, την οποία αποστέλλουν προς τον δήμαρχο Γαλατσίου Κυριάκο Τσίρο, το Δημοτικό Συμβούλιο και την Επιτροπή κατά των κεραιών του Δήμου και στην οποία αναφέρουν τα εξής:
«Καταγγέλουμε την ύπαρξη κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε ολόκληρη την πόλη, δίπλα σε οποιοδήποτε σχολειό, σε οποιοδήποτε σπίτι, 
»Την ύπαρξη των παράνομα εγκατεστημένων κεραιών κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Cosmote, επί της οδού Ξάνθης 28, δίπλα από το 16ο δημοτικό σχολείο, το 8ο νηπιαγωγείο του Δήμου,
»Την ολιγωρία των αρμόδιων Υπηρεσιών για κατεδάφιση όλων των παράνομων κτισμάτων στην παραπάνω οδό, σύμφωνα με την απόφαση της Διεύθυνσης Δασών.
»Καλούμε τον κ. Δήμαρχο, όλους τους δημοτικούς συμβούλους, τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, να ενεργήσουν για την άμεση απεγκατάσταση όλων των κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Συγκεκριμένα, για τις κεραίες της οδού Ξάνθης 28, παρά την καθυστέρηση ενός τουλάχιστον χρόνου, θεωρούμε θετικό βήμα από τη Διοίκηση του Δήμου την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων. Ανεξάρτητα από το αν κερδηθούν ή όχι, ζητάμε να αναλάβει η Δημοτική Αρχή τις ευθύνες της, να ασκήσει πιέσεις προς τη Διεύθυνση Δασών και σε περίπτωση “αδυναμίας” ή της γνωστής ολιγωρίας της, να αναλάβει η Δημοτική Αρχή άμεσα την κατεδάφισή τους.
»Καταγγέλλουμε την ύπαρξη αστυνομικής δύναμης κι ασφαλιτών, έξω από το σχολείο μας την ώρα της συγκέντρωσής μας. Τίποτα και κανείς δεν μας τρομοκρατεί, όταν το δίκιο είναι με το μέρος μας.»
– Εκτενέστερο ρεπορτάζ στο επόμενο φύλλο.
Πήγαινε στην κορυφή