ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ κινητοποίηση ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ συμπεριφορά

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ κινητοποίηση  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ συμπεριφορά
Την Τρίτη 24 Απριλίου, στις 7.30 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, στο ισόγειο του δημαρχείου, συγκέντρωση και ομιλία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και υποψήφιου βουλευτή Β’ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. 
Δυο ώρες πριν την προγραμματισμένη ομιλία του κ. Υπουργού, η περιοχή γύρω από το δημαρχείο ήταν αποκλεισμένη και περιφρουρούμενη από δεκάδες αστυνομικούς. Ολοι οι δρόμοι γύρω από το δημαρχείο, Ιπποκράτους, Αρχιμήδους, Πυθαγόρα, Καββαδία, Νάξου, Γαλατσίου ήταν γεμάτοι από αστυνομικούς. Υπήρχαν δυο διμοιρίες με όλο τον εξοπλισμό τους (ασπίδες, γκλομπς κλπ.) δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και σύσσωμη η δύναμη του Α.Τ. Γαλατσίου. Μέσα σε αυτούς υπολογίστε και μερικές δεκάδες αστυνομικών με πολιτικά, τους οποίους παρεμπιπτόντως ξεχώριζες από χιλιόμετρα μακριά.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των περισσοτέρων από τους παρευρεθέντες στην εκδήλωση, η δύναμη της Αστυνομίας πρέπει να ξεπερνούσε τα 150 άτομα. Σε ερώτησή μου προς τους επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης γιατί τέτοια κινητοποίηση, μου απάντησαν ότι είχαν την πληροφορία πως η Χρυσή Αυγή ετοίμαζε επεισόδια. Βέβαια, οι Χρυσαυγίτες δεν εμφανίστηκαν πουθενά. Αυτοί που πρσήλθαν και ήθελαν να διαμαρτυρηθούν στον υπουργό για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ήταν μια ομάδα περίπου 10 ατόμων αλλά δεν πρόλαβαν να αρθρώσουν λέξη διαμαρτυρίας γιατί απομακρύνθηκαν άρον άρον και βιαίως από τους αστυνομικούς, πριν καταφθάσει ο κ. υπουργός με τη συνοδεία του.
Στις έντονες διαμαρτυρίες τους γιατί τους απομακρύνουν αφού αυτοί ήθελαν, όπως έλεγαν, μόνο να ακούσουν τον υπουργό, η απώθησή τους γινόταν πιο έντονη και με τη συνδρομή περισσότερων αστυνομικών.
Κι ενώ βρισκόμουν μπροστά στην είσοδο του δημαρχείου στην οδό Ιπποκράτους και φωτογράφιζα τα γεγονότα (τα οποία απαθανάτιζε κι ένα τηλεοπτικό κανάλι της Ιαπωνίας!) με πλησιάζει ένας βαρέων βαρών αστυνομικός με πολιτικά και, με γρήγορες κινήσεις, σπρώχνει κι εμένα μαζί με τους υπόλοιπους. Ούτε πτοήθηκε, βέβαια, όταν διαμαρτυρόμενος τού φώναξα πως είμαι δημοσιογράφος και πρέπει να με αφήσει ήσυχο να κάνω τη δουλειά μου. Με άφησε μόνον όταν παρενέβησαν κάποιοι Γαλατσιώτες μέλη του ΠΑΣΟΚ. Σε ερώτησή μου προς τον αστυνομικό για ποιό λόγο με απομακρύνει από το χώρο της συγκέντρωσης, μου απάντησε ότι εκτελούσε εντολές!
Την ίδια τύχη είχε και ο Άρης Παπαδοκωστόπουλος, στον οποίο μάλιστα απαγόρευσαν την είσοδο στο δημαρχείο, όπου είχε κάθε δικαίωμα να μπει αφού είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος. 
Γύρω στις 8.30 το βράδυ ξεκίνησε και η ομιλία του κ. Χρυσοχοΐδη, η οποία τελείωσε κατά τις 9.30. Το τί είπε, δεν έχει και τόση σημασία. Η είδηση της βραδιάς ήταν η υπερβολική κινητοποίηση της αστυνομίας, γεγονός που συζητήθηκε από όλους τους παρευρισκομένους Γαλατσιώτες, οι οποίοι δεν ξεπερνούσαν στην καλύτερη των περιπτώσεων τα 60 άτομα. Οι υπόλοιποι 100 εντός της αιθούσης ήταν αστυνομικοί με πολιτικά! Περισσότερο σε εκδήλωση της αστυνομίας ταίριαζε παρά σε προεκλογική συγκέντρωση υποψήφιου βουλευτή.
Κάποιοι από τους αστυνομικούς ήταν εμφανώς σε υπηρεσία καθώς ήταν καλωδιωμένοι και κάποιοι άλλοι ήρθαν για να ακούσουν τον πολιτικό τους προϊστάμενο. Για τους δεύτερους δεν έχω να αναφέρω κάτι αλλά τους υπόλοιπους, ένστολους και μη, ποιός θα τους πληρώσει κ. Υπουργέ;
Ο φόβος επεισοδίων από Χρυσαυγίτες δεν δικαιολογεί με τίποτα τέτοια αστυνομοκρατία. Η δύναμη του Α.Τ. Γαλατσίου ήταν αρκετή για να περιφρουρήσει την εκδήλωση. Η κινητοποίηση τόσο μεγάλης αστυνομικής δύναμης ήταν υπερβολική, αδικαιολόγητη και η συμπεριφορά των οργάνων της επιεικώς απαράδεκτη. Οπως απαράδεκτη ήταν, κατ’εμέ, και η παρουσία πολιτών οι οποίοι παρευρέθησαν για άλλους λόγους και όχι για να παρακολουθήσουν την ομιλία του κ. Χρυσοχοΐδη, όπως διατείνονταν… 
Κανένας δεν νομιμοποιείται να παρεμποδίζει την άσκηση δημοκρατικών δικαιωμάτων. Ούτε ο θυμός ούτε η, κατά την άποψη του καθενός απόλυτα σωστή, πολιτική του θέση τον νομιμοποιεί να εμποδίζει συμπολίτες του στην ελεύθερη συμμετοχή τους σε δημόσια εκδήλωση. Κάποια πράγματα, ως κοινωνία, τα έχουμε κατακτήσει και πρέπει όλοι να τα περιφρουρήσουμε. Η ελευθερία της έκφρασης των ιδεών και των πολιτικών πεποιθήσεων πρέπει να είναι δικαίωμα όλων των πολιτών. Αλίμονό μας αν αυτός που έχει διαφορετική από τη δική μας άποψη προπηλακίζεται. Το αντίθετο: πρέπει να προστατεύουμε την διαφορετική άποψη. 
Απόλυτα σωστές οι καταδικαστικές ανακοινώσεις όλων των κομμάτων για τα γεγονότα στο Μαρούσι αλλά θα πρέπει να κάνουν το ίδιο και για όποιο άλλο μελλοντικό γεγονός πολιτικής βίας παρουσιαστεί από όπου κι αν προέρχεται.
Πήγαινε στην κορυφή