Έκλεισε η Εφορία, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Έκλεισε η Εφορία, του Βασίλη Γιαννακόπουλου

Μετά από 30 χρόνια το Γαλάτσι μένει πάλι χωρίς Εφορία. Με την από 26/6/2020 απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων) η ΔΟΥ Γαλατσίου συγχωνεύεται με τη ΙΓ ΔΟΥ Αθηνών, η οποία βρίσκεται στην οδό Λευκάδος 47 στην Κυψέλη, απέναντι από τα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων. Με την ίδια απόφαση συγχωνεύονται και άλλες δέκα (10) ΔΟΥ της Αττικής.

Όπως αναφέρει η ΑΑΔΕ σε ανακοίνωσή της, η συγχώνευση γίνεται «με γνώμονα την αναβάθμιση της λειτουργίας της φορολογικής διοίκησης και με σκοπό την καλύτερη δυνατή και ποιοτική εξυπηρέτηση των φορολογούμενων πολιτών».
Δεν γνωρίζω να σας πω για τις υπόλοιπες συγχωνεύσεις αλλά στην περίπτωση τη δική μας, όταν στη ΙΓ’ θα έχουν μαζευτεί έξι (6) ΔΟΥ (ΙΓ, ΙΔ, ΙΘ, Κ, ΚΓ, Γαλατσίου) δεν ξέρω πόσο ποιοτική θα είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών. Από την στιγμή όμως που υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός από την ΑΑΔΕ, θα έπρεπε να έχει ήδη εξευρεθεί και κάποιο άλλο κτίριο, πιο μεγάλο, πιο σύγχρονο και με δωρεάν θέσεις στάθμευσης και όχι αυτό στην Λευκάδος, στο οποίο σίγουρα θα υπάρχει μεγάλος συνωστισμός και εκνευρισμός υπαλλήλων και φορολογουμένων.
Ένας χώρος κατάλληλος είναι το Παλαί Γαλατσίου και συγκεκριμένα εκεί όπου μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε το Κτηματολόγιο Αθηνών. Όπως είπε και ο Δήμαρχος Γαλατσίου στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, «είχαμε προτείνει στην ΑΑΔΕ τους χώρους του Παλαί, είχαμε συμφωνήσει για τα τετραγωνικά τα οποία θα έπαιρναν και τους είχαμε διαβεβαιώσει ότι το κόστος για τη διαμόρφωση θα ήταν δικό μας. Μάλιστα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής είχαν επισκεφθεί το Παλαί, είχαν δει τους χώρους και περιμέναμε την απάντησή τους. Αντί άλλης απάντησης ήρθε η απόφαση για τη συγχώνευση. Εμείς, ως δήμος, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να παραμείνει η Εφορία στο Γαλάτσι».

Να σημειώσω εδώ ότι η ΔΟΥ Γαλατσίου ιδρύθηκε το 1990 όταν διαιρέθηκε η ΙΔ ΔΟΥ Αθηνών και μέχρι να έρθει στο Γαλάτσι το 1994, λειτουργούσε στην οδό Κουρτίδου στα Κάτω Πατήσια. Ο «Παλμός» είχε πρωταγωνιστήσει τότε για να εγκατασταθεί η Εφορία στην πόλη μας και μάλιστα είχαμε αποσπάσει και την υπόσχεση, που στη συνέχεια έγινε πράξη, του τότε υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Γεωργακόπουλου. Αυτά για την ιστορία.
Σήμερα μετά τη συγχώνευση, θα υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία των Γαλατσιωτών και όχι μόνο παρότι η πλειοψηφία των υπηρεσιών πραγματοποιείται πλέον ηλεκτρονικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή