Σύλλογος Γυναικών Γαλατσίου: Σύσκεψη φορέων για την Υγεία

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Σύλλογος Γυναικών Γαλατσίου: Σύσκεψη φορέων για την Υγεία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ)
&
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ:

 

Βρισκόμαστε στο διάστημα μετά την 1η φάση του ξεσπάσματος της πανδημίαςτης νόσου Covid-19 και στη χώρα μας, περίοδος κατά την οποία τα ήδη γνωστά τεράστια προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας επιβεβαιώθηκαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο.
Ο χρόνος που κερδήθηκε με την αποφασιστική συμβολή του λαού με το δίμηνο αποκλεισμό, δεν αξιοποιήθηκε και δεν αξιοποιείται, για να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα Υγείας. Αξιοποιείται όμως για να χρηματοδοτηθούν εκ νέου τα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα στο χώρο της Υγείας.
Την ίδια στιγμή η κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι εκρηκτική και όλο και πιο πίσω από τις ήδη αυξανόμενες ανάγκες. Οι εργαζόμενοι, οι κάτοικοι, η νεολαία και στο δήμο του Γαλατσίου αντιμετωπίζουν καθημερινά αυτή την πραγματικότητα.
Ο Δήμος Γαλατσίου δεν διαθέτει Νοσοκομείο, ενώ κάποια κοντινά στο Δήμο μας έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια λόγω περικοπών (πχ το 7ο Θεραπευτήριο ). Ως αποτέλεσμα, το Κέντρο ΥγείαςΓαλατσίου (πρώην ΙΚΑ), καλείται να καλύψει τις ανάγκεςπερισσότερων από 100.000 Γαλατσιωτών (βάσει πρόσφατων στοιχείων του Δήμου) όντας βαθιά υποστελεχωμένο.
Οι σχετικά πρόσφατεςεξαγγελίες του υπουργείου Υγείας ότι τάχα υπάρχει σχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, είναι στάχτη στα μάτια. Όχι μόνο γιατί η περίοδος της πανδημίας απέδειξε ότι τα όποια “μέτρα” ήταν μετακινήσεις προσωπικού, αλλά και γιατί δεν έγινε ουσιαστικά ούτε μία πρόσληψη για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Η ταλαιπωρία χιλιάδων Γαλατσιωτών συνεχίζεται, για την εξασφάλιση συνταγογράφησης, φαρμάκων αλλά και για διάγνωση, νοσηλεία, θεραπεία που γίνεται ακόμη πιο επιτακτική όταν πρόκειται για χρόνιες παθήσεις. Ακόμη περισσότερο, είναι ζωτικής σημασίας τα μέτρα που πρέπει να παρθούν μπροστά σε νέο γύρο πανδημίας, ειδικά σε χώρους όπως είναι τα σχολεία, με την πρόσληψη νοσηλευτών.
Την ίδια στιγμή πολλαπλασιάζονται οι ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα που κάνουν χρυσές δουλειές, εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες του κόσμου. Όλη αυτή η περίοδος απέδειξε πόσο βλαπτική είναι η υγεία – εμπόρευμα, που διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις προωθούν.
Η υγεία για όλους είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια.

Για όλα τα παραπάνω, ο Σύλλογος Γυναικών Γαλατσίου (μέλος της ΟΓΕ) και η Επιτροπή Συνταξιούχων Γαλατσίου, καλούμε την Δευτέρα 6 Ιουλίου στις 19.30 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Γαλατσίου (Δημαρχείο, Αρχιμήδους2)τους εκπροσώπουςτων μαζικών φορέων του Δήμου Γαλατσίου (Σωματεία Εργαζομένων, Συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, την Ένωση και τους Συλλόγους Γονέων, τους εξωραϊστικούς, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους) σε σύσκεψη με θέμα :
« ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ –
ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»

Για να συζητήσουμε την ανάγκη να δυναμώσει η διεκδίκηση για :
 Την άμεση κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Καμία απόλυση συμβασιούχων υγειονομικών.
 Την ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (ιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού), προκειμένου να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία τους, με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή, με αποκεντρωμένα ιατρεία και κινητές μονάδες για κατ’ οίκον επισκέψεις που συνδέονται με τα Κέντρα Υγείας.
 Να στελεχωθεί τώρα κατάλληλα, με προσωπικό και υποδομές το Κέντρο Υγείας Γαλατσίου, σύμφωνα με την αναλογία σε προσωπικό και ειδικότητες που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες κατοίκων και εργαζομένων
 Την κάλυψη όλων των αναγκών σε υποδομές και μέσα που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και έρευνας.
 Να παρθούν άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.
 Να γίνουν τώρα οι προσλήψεις που απαιτούνται για τα σχολεία και τους χώρους εκπαίδευσης. Να καλυφθούν τα αθλητικά κέντρα με το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό.
 Για τις γυναίκες εγκύους να εξασφαλιστούν δωρεάν εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου

Παράκληση προς τους φορείς που θα ανταποκριθούν, να συμμετάσχουν το μέγιστο μέχρι 3 εκπρόσωποι του κάθε φορέα, οι οποίοι θα προσέλθουν στο χώρο με μάσκα, για λόγους προφύλαξης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή