Συνάντηση Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής Δ. Μαθιό

ΔΗΜΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Συνάντηση Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής Δ. Μαθιό

Η ανάγκη οργάνωσης της βιομηχανίας στην Αττική όπου συγκεντρώνεται ένα μεγάλο ποσοστό της Ελληνικής Βιομηχανίας αλλά και ο σχεδιασμός επιχειρηματικών πάρκων σε 13 σημεία της Περιφέρειας σε συνδυασμό με την υλοποίηση κρίσιμων οδικών έργων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής Δ. Μαθιό.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Κ. Καμπόλης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Ν. Παπαγεωργίου, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης και ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος.

Κατά τη συζήτηση υπογραμμίστηκε από τα μέλη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής, η σημασία να προωθηθούν νομοθετικές ρυθμίσεις που θα οργανώσουν το «τοπίο» της βιομηχανίας στην Αττική, προς όφελος του περιβάλλοντος αλλά και της αναπτυξιακής δυναμικής της Περιφέρειας. Παράλληλα συζητήθηκε ο σχεδιασμός για τη δημιουργία επιχειρηματικών Πάρκων σε 13 σημεία της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, όπου συγκεντρώνονται βιομηχανικές Μονάδες.
Κατά τη συνάντηση επισημάνθηκε και η ανάγκη υλοποίησης και παράλληλα διερευνήθηκε η δυνατότητα χρηματοδότησης κρίσιμων οδικών παρεμβάσεων όπως στους κόμβους Σκαραμαγκά, Σχιστού και Ασπροπύργου με στόχο την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της Δυτικής Αττικής, αλλά και την επίλυση χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή.
Ο κ. Πατούλης τόνισε πως στο επίκεντρο των πολιτικών της Περιφέρειας, ειδικά αυτή την περίοδο, είναι η τόνωση της επιχειρηματικότητας και επισήμανε πως σ΄ αυτό το πλαίσιο γίνεται σχεδιασμός για παρεμβάσεις, εντός νομοθετικού πλαισίου, που θα διευκολύνουν τις επενδύσεις και θα συμβάλλουν στη διεύρυνση των θέσεων εργασίας.
«Στους στόχους μας είναι μία «πράσινη» Αττική, με φιλικό περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα. Θα εργαστούμε για τη δημιουργία υποδομών προς αυτή την κατεύθυνση, έχοντας ως προτεραιότητα την ανάπτυξη που είναι το βασικό ζητούμενο αυτή την εποχή», ανέφερε ο κ. Πατούλης.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να είναι σε συνεχή επικοινωνία και διαβούλευση με στόχο την επεξεργασία προτάσεων που θα κατατεθούν στα συναρμόδια υπουργεία, προς αυτή την κατεύθυνση.

Πήγαινε στην κορυφή