Ασφαλτοστρώσεις στο Δήμο Βύρωνα

Ανακοίνωση δήμου Βύρωνα για για τους ποιοτικούς ελέγχους στις ασφαλτοστρώσεις
που βρίσκονται σε εξέλιξη: 

Το τελευταίο διάστημα έχει εγερθεί μια φημολογία σχετικά με την ποιότητα των ασφαλτοστρώσεων που γίνονται στο Δήμο Βύρωνα. Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο Δελτίο Τύπου είναι γεγονός ότι σ’ ένα τμήμα των ασφαλτοστρώσεων αυτών διαπιστώθηκε εργοστασιακή αστοχία υλικού (όχι ποσότητας αλλά ποιότητας του υλικού).

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, που εντοπίστηκε το πρόβλημα, η δημοτική αρχή κατέστησε σαφές στον ανάδοχο, ότι το έργο δεν πρόκειται να παραληφθείκαι ότι πρέπει να αποκαταστήσει τις εν λόγω αστοχίες. Αυτή τη στιγμή το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί και ο ανάδοχος αποκαθιστάσταδιακά τις κακοτεχνίες που έχουν εντοπιστεί. Μέχρι σήμερα έχουν ξαναγίνει νέες ασφαλτοστρώσεις στον Καρέα, σε τμήματα των οδών: Αναπήρων Πολέμου, Θυμάτων Πολέμου, 25ης Μαρτίου, Β. Αντωνιάδη, Λ. Καρέα και στη Φρυγία στις οδούς:Στέφανου Σαράφη, Αθανασίου Διάκου, Νεοχωρίου, Αργυροκάστρου, Τραλέων, Λυδίας (συνολικών τετραγωνικών 8.227).

Παράλληλα η δημοτική αρχή Βύρωνα τηρώντας, όπως οφείλει, υπεύθυνη στάση απέναντι στους πολίτες και την Πολιτεία, συνεχίζει τη διαδικασία λήψηςδειγμάτων και από τις υπόλοιπες ασφαλτοστρώσεις, προκειμένου να διαπιστώσει την ποιότητα τους.Για το σκοπό αυτόόρισε επιτροπή, η οποία παρουσία του αναδόχου και με δική του δαπάνη, προβαίνει στη λήψη δειγμάτωνπου θα αποσταλούν σε πιστοποιημένο εργαστήριο για τους σχετικούς ποιοτικούς ελέγχους.Με τη λήψη δειγμάτων ελέγχεταιη ποιότητα και η ορθή εφαρμογή των υλικών και διερευνώνται οι αιτίες των τοπικών φθορών, αποκολλήσεων αδρανών υλικών αλλά και το πάχος του ασφαλτοτάπητα στο σύνολο των οδών που εκτέλεσε ο ανάδοχος.

Μέχρι σήμερα η επιτροπή έχει προχωρήσει στη λήψη 31 δειγμάτων (σε πλακούντα ασφαλτοσκυροδέματος) τα οποία απεστάλησαν σε πιστοποιημένο εργαστήριο για εργαστηριακή δοκιμή(επισυνάπτονται φωτογραφίες). Παράλληλα, άμεσα, θα ληφθούν περί τα 40 δείγματα (με τη μέθοδο του «καρότου») για να διαπιστωθεί και το πάχος του ασφαλτοτάπητα.

Όλα αυτά τα γνωρίζουν οι καταγγέλλοντες, γιατί έχουν αναφερθεί επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα και στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και μέσω δελτίων τύπου.Επιλέγουν όμως να τα παραποιούν και μάλιστα με ένα τρόπο ακραίο και προσβλητικό. Η παραποίηση γεγονότων δεν είναι κριτική, η οποία είναι καλοδεχούμενη και σεβαστή, αλλά συκοφαντία.

Δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο. Απαντάμε με υπευθυνότητα για να ενημερώσουμε τους πολίτες και συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε το σχέδιο μας για το Βύρωνα, για το οποίο μας επανεξέλεξαν πρόσφατα οι συνδημότες μας. Άλλωστε η Δημοτική Αρχή, κατά τη διάρκεια και της προηγούμενης θητείας της, έδωσε αδιαμφησβήτητα δείγματα γραφής για το σεβασμό του δημόσιου χρήματος, αξιοποιώντας το με τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή