Μανώλης Χριστουδαλάκης: Τώρα που “σκάνε οι φούσκες” ,εμείς είμαστε εδώ να εκφράσουμε αυθεντικά τους προοδευτικούς πολίτες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μανώλης Χριστουδαλάκης: Τώρα που “σκάνε οι φούσκες” ,εμείς είμαστε εδώ να εκφράσουμε αυθεντικά τους προοδευτικούς πολίτες

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ
ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ
(δημοσιογράφος Γιώργος Πίκουλας)
:

– Πολιτικές προεκτάσεις από τις αποκαλύψεις για Καμμένο και Παππά

Θέλω να εστιάσω σε 3 σημεία από τις πρόσφατες αποκαλύψεις:

1. Η ρητορική Παππά για την κα Τουλουπάκη, δείχνει ευθεία παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στην δικαστική από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεπώς ευθεία παραβίαση της αρχής της διάκρισης των εξουσιών, που αποτελεί κορυφαίο πυλώνας του πολιτεύματος μας.

2. Παρουσιάζονται στοιχεία για την ύπαρξη οργανωμένου παρακράτους επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με εμπλοκή του τότε Υπουργού Εθνικής Άμνας και συγκυβερήτη Πάνου Καμμένου, με παρακολουθήσεις, με την εμπλοκή ενεργών και ένα αποστρατεία αξιωματικών, και όλα αυτά εν γνώσει του Πρωθυπουργού από το 2016. Και το ερώτημα είναι: αφού ο κ. Τσίπρας γνώριζε τα στοιχεία αυτά για τον κ. Καμμένο, γιατί συνέχιζε να συγκυβερνά μαζί του μέχρι το 2019;

3. Υπάρχει μία σοβαρή πολιτική διάσταση με τη λογική του κ. Παππά ότι υπήρχαν μαγαζιά και παραμάγαζα που έκαναν «business», όπως αυτό του κ. Παπαγγελόπουλου, και έβγαζαν λεφτά, «πολλά λεφτά». Η αντίληψη, για αυτούς, της «αριστεράς» ως μαγαζί που κάνει «business» είναι θέμα πολιτικού συμβολισμού. Αυτοί που στο όνομα της αριστεράς κατέλαβαν την εξουσία και τελικά εκφύλισαν την πομπώδη ρητορική τους στον απόλυτο καθεστωτισμό, μιλούσαν για δήθεν ηθικά πλεονεκτήματα, όταν τελικά οι ίδιοι απαξίωσαν με τον χειρότερο κυνικό τρόπο οποιεσδήποτε προοδευτικές αρχές και αξίες.

Και αναρωτιέμαι… υπάρχει έστω ένας πραγματικός αριστερός σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ, να βγει και να πει «εμένα παιδιά η μετατροπή της αριστεράς και της ιδεολογίας μου σε μαγαζί δεν με εκφράζει»; Ή απλά συνεχίζουμε σαν να μη συμβαίνει τίποτα;

– Για τη ΝΔ και τα κονδύλια στα ΜΜΕ

Να μην ξεχνάμε όμως με όλα αυτά, και το θέμα που αφορά στη διαχείριση ενός κονδυλίου ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο διανεμήθηκε στα ΜΜΕ από την κυβέρνηση της ΝΔ. Ως Κίνημα Αλλαγής πρώτοι ζητήσαμε να μάθουμε πού και με τι τρόπο μοιράστηκαν τα λεφτά αυτά και ακόμα δεν έχουμε καμία απάντηση από την κυβέρνηση και από τον κ. Πέτσα.

Η Αξιωματική αντιπολίτευση αποτελεί θεσμό στο πολιτικό μας σύστημα. Και δυστυχώς έχει χάσει οποιαδήποτε αξιοπιστία να μπορεί να ορθώσει ανάστημα και να αρθρώσει σοβαρό, αξιόπιστο και τεκμηριωμένο αντιπολιτευτικό λόγο απέναντι στη ΝΔ. Όσο και αν η ίδια η ΝΔ αφήνει πολλά περιθώρια προοδευτικής αντιπολίτευσης με τη βαθιά συντηρητική της ατζέντα, στα εργασιακά, στην παιδεία, στην υγεία, στο περιβάλλον και σε πάρα πολλά άλλα. Υπάρχει μια φωνή αυθεντική, αυτή του Κινήματος Αλλαγής που μπορεί να εφράσει τους προοδευτικούς πολίτες απέναντι στη ΝΔ, ειδικά τώρα που αποδεικνύεται στην πράξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν μπορεί, τώρα που το «ηθικό του πλεονέκτημα» μετατράπηκε σε «ηθικό μειονέκτημα» αυτών που καπηλεύτηκαν την εξουσία με τη χειρότερη μορφή του καθεστωτισμού.

Προσωπικά πιστεύω ότι η δική μας στάση, μία στάση συνέπειας, επιμονής, υπομονής, μαχητικής και αξιόπιστης αντιπολίτευσης, με προτάσεις και αντιπροτάσεις πάντα τεκμηριωμένες, κοστολογημένες, προς όφελος της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών σιγά-σιγά θα αρχίσει να επιβραβεύεται από την ελληνική κοινωνία. Και φυσικά, αυτό να αποτυπώνεται και στους κοινωνικούς και πολιτικούς συσχετισμούς.

Τα τελευταία γεγονότα έχουν δημιουργήσει ξανά ένα πολύ ρευστό πολιτικό σκηνικό. Καταρρέουν οι μύθοι και σκάνε οι φούσκες με το χειρότερο δυνατό τρόπο αλλά τουλάχιστον δίνουν μια ευκαιρία για τον κόσμο που πίστευε, που ήλπιζε σε κάτι και παραπλανήθηκε, να μπορέσει πλέον να κάνει επιλογές από την αρχή. Εμείς είμαστε εδώ, ξανά, για το καλό της χώρας και των Ελλήνων πολιτών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή