Πόσοι τρόποι υπάρχουν για την λεύκανση των δοντιών; Τι είναι αόρατη ορθοδοντική θεραπεία; γράφει η οδοντιάτρος Πηνελόπη Φερέτου

ΥΓΕΙΑ
Πόσοι τρόποι υπάρχουν για την λεύκανση των δοντιών; Τι είναι αόρατη ορθοδοντική θεραπεία; γράφει η οδοντιάτρος Πηνελόπη Φερέτου

Η σημασία της οδοντιατρικής και οι πολύπλευρες παροχές της:

Η οδοντιατρική αποτελεί έναν ιδιαίτερο σημαντικό κλάδο της ιατρικής επιστήμης, που ασχολείταιμε την πρόληψη, την διάγνωση και την θεραπεία ασθενειών και διαταραχών της στοματικής κοιλότητας. Η τακτική και επιμελής επίσκεψη στον οδοντίατρο συμβάλλει αποτελεσματικά στην διατήρηση της υγείας του ασθενούς, καθώς ο οδοντικός έλεγχος μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να διαγνώσει ασθένειες που αντανακλαστικά εμφανίζουν συμπτώματα στο στόμα μας. Πέραν, όμως, της διασφάλισης της σωματικής και στοματικής υγιεινής, η οδοντιατρική στις μέρες μας προσφέρει πληθώρα αισθητικών υπηρεσιών που μπορούν να αναμορφώσουν ολικά το χαμόγελο μας, καθιστώντας το πραγματικά αξιοθαύμαστο!Ειδικότερα, έχει αναπτυχθεί σημαντικά ο κλάδος της αισθητικής οδοντιατρικήςκαι πλέον μπορούμε να διορθώσουμε τη συνολική εικόνα του στόματος και του χαμόγελου, σύμφωνα πάντα με τον «χρυσό κανόνα» της αισθητικής, με παρεμβάσεις που ποικίλλουν ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε ασθενούς. Δύο πολυσυζητημένες και ολοένα αναπτυσσόμενες μέθοδοι είναι η λεύκανση του οδοντικού φραγμού και η ορθοδοντική θεραπεία με διαφανείς νάρθηκες, πιο γνωστή ως «αόρατη ορθοδοντική».

• Λεύκανση δοντιών:
Αποτελεί την λιγότερο επεμβατική μέθοδο βελτίωσης του χαμόγελου, με άριστα αποτελέσματα, καθώς είναι εφικτό να γίνουν τα δόντια μέχρι κ κατά 8 χρωματικούς τόνους λευκότερα.
Δεν προξενείται η παραμικρή φθορά στα δόντια, καθώς είναι μία απόλυτα αντιστρεπτή διαδικασία και σχετίζεται με το προσωρινό άνοιγμα των μικροπόρων των δοντιών.
Με την λεύκανση, αλλάζει το χρώμα μόνο των φυσικών δοντιών και όχι τυχόν υπαρχουσών εμφράξεων ή προσθετικών αποκαταστάσεων.

Υπάρχουν 3 τρόποι λεύκανσης:
1. Η λεύκανση που πραγματοποιείται με ειδικά διαφανή ναρθηκάκια , απόλυτα εξατομικευμένα, καθώς προκύπτουν μετά από αποτυπώματα(μέτρα) από το στόμα του ασθενή. Τα ναρθηκάκια αυτά εφαρμόζονται 4-6 ώρες την ημέρα, συνήθως κατά τη διάρκεια του ύπνου και η διάρκεια της θεραπείας είναι 2 με 3 εβδομάδες.
2. Η λεύκανση που πραγματοποιείται σε μια ή δύο συνεδρίες στο ιατρείο, με 2-3 επαναλαμβανόμενους εικοσάλεπτους κύκλους εφαρμογής του ειδικού λευκαντικού.
3. Η συνδυαστική, που περιλαμβάνει τον συνδυασμό της πρώτης και της δεύτερης μεθόδου.
4.Μία ειδική κατηγορία λεύκανσης είναι η εσωτερική λεύκανση, που πραγματοποιείται σε απονευρωμένα και δυσχρωμικά δόντια.

Αόρατη ορθοδοντική θεραπεία:
Αποτελεί την πλέον σύγχρονη αισθητική επιλογή ορθοδοντικής καθώς γίνεται με ειδικούς λεπτούς διαφανείς νάρθηκες οι οποίοι είναι απόλυτα αισθητικοί ή δεν είναι ορατοί από τον περίγυρό σας. Οι νάρθηκες κατασκευάζονται ψηφιακά μέσω ειδικού λογισμικού στον ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Η “αόρατη” ορθοδοντική πέρα από το αισθητικό πλεονέκτημα που έχει, συμβάλλει στη διατήρηση καλής στοματικής υγιεινής, καθώς αφαιρούνται όποτε θέλει ο ασθενής εύκολα και γρήγορα, ενώ δεν τραυματίζουν τους μαλακούς ιστούς (χείλος, ούλα, γλώσσα).
Ο μόνος περιορισμός της «αόρατης» ορθοδοντικής είναι ότι δεν έχει εφαρμογή σε ορθογναθηκές ανωμαλίες.

Ακολουθείστε τη σελίδα μας στο Facebook: AdvancedDentalCareΓαλάτσι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή