Δήμος Αγίας Παρασκεύης: Ποδηλατοβόλτα για την υποστήριξη εναλλακτικών μορφών μετακίνησης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δήμος Αγίας Παρασκεύης: Ποδηλατοβόλτα για την υποστήριξη εναλλακτικών μορφών μετακίνησης

Ανακοίνωση Δήμου Αγίας Παρασκεύης:
Ποδηλατοβόλτα με στόχο την υποστήριξη εναλλακτικών μορφών μετακίνησης, καθώς και την ευαισθητοποίηση όλωνσε θέματα που άπτονται της προστασίας του περιβάλλοντος και τηςυγείας, συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίας Παρασκευής και ηεθελοντική, μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) «Δράσεις Εθελοντών»(ΔΡΑΣ.Ε.).

Εκφράζοντας την αγάπη τους για το ποδήλατο και την ευαισθησία τους σε θέματα περιβάλλοντος, μικροί και μεγάλοι με τα ποδήλατά τους και τον ανάλογο εξοπλισμό, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής 21 Ιουνίου στην Κεντρική Πλατεία της Αγίας Παρασκευής, παρουσία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής. Την ποδηλατοβόλτα συνόδευσαν αντιπροσωπεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από το Παράρτημα Αγίας Παρασκευής, έτοιμη να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες καθώς και αντιπροσωπείες από τις ποδηλατικές ομάδες Ηλιούπολης και Κολωνού.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ανήγγειλε τη δημιουργία ποδηλατόδρομου που θα ενώνει το πολιτιστικό πάρκο «Σταύρος Κώτσης» με το αθλητικό κέντρο της οδού Νότου (μέσω της οδού Γραβιάς) και την Κεντρική Πλατεία (μέσω της οδού Αγίου Ιωάννου).

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Ελένη Δάβαρηαναφέρθηκε στην αναγκαιότητα δημιουργίας ποδηλατόδρομων, υπογραμμίζοντας ότι «το ποδήλατο και οι ποδηλατόδρομοι συμπεριλαμβάνονται στους εννέα βασικούς άξονες της περιβαλλοντικής πολιτικής, που έχει θέσει ως προτεραιότητες το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση εκπονούνται Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), όπου το ποδήλατο θεωρείται ο τρίτος πυλώνας, μετά τους πεζούς και τη δημόσια συγκοινωνία».

Ο Πρόεδρος της εθελοντικής οργάνωσης ΔΡΑΣ.Ε. Αυγουστίνος Κάτσαρης χαρακτήρισε «μεγάλο κέρδος» τη δέσμευση του Δημάρχου για τη δημιουργία του ποδηλατόδρομου, τονίζοντας ότι «με τον τρόπο αυτό θα συνδεθεί το δίκτυο ποδηλατόδρομων του Κοντοπεύκου με την πάνω πλευρά της Αγίας Παρασκευής, εξασφαλίζοντας σε όλους την ασφαλή πρόσβαση στον Υμηττό».

Όλοι οι ομιλητές αρχικά ευχαρίστησαν τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράστηκαν προς την Τροχαία και την Αστυνομία που διασφάλισαν την απρόσκοπτη μετακίνηση των ποδηλατών, προς τους υπαλλήλους του Δήμου Αγίας Παρασκευής που είχαν τη διοικητική μέριμνα, καθώς και προς τα μέλη τής ΔΡΑΣ.Ε., τα οποία στήριξαν την εκδήλωση.

Με αφετηρία την Κεντρική Πλατεία οι ποδηλάτες «ανέβηκαν» την Αγίου Ιωάννου και μέσω των οδών Τασσοπούλου-Ειρήνης-Γιαβάση τερμάτισαν στην Πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής οι Αντιδήμαρχοι Διοικητικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρός, Κοινωνικής Πολιτικής Νίκος Κωβαίος και από τους Παιδικούς Σταθμούς η Πρόεδρος Ηλέκτρα Αντωνοπούλου-Πανάγου και η Αντιπρόεδρος Φανή Παναγιωτοπούλου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή