Γιώργος Πατούλης: Περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στην αβεβαιότητα και τον ξεριζωμό.

Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων:

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στην αβεβαιότητα και τον ξεριζωμό. Είναι ανάγκη να συνεργαστούμε για να διαμορφωθεί σε διεθνές επίπεδο μια ασπίδα προστασίας των προσφύγων.

Οι πρόσφυγες χρειάζονται τη στήριξη και την έμπρακτη βοήθειά μας. Ένας σημαντικός αριθμός συνανθρώπων μας ζουν στην αβεβαιότητα, χωρίς εστίες και κατατρεγμένοι. Στο συνεχώς μεταβαλλόμενο αυτό τοπίο τεράστιες πληθυσμιακές ομάδες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους προκειμένου να αναζητήσουν στέγη και εργασία σε άλλες χώρες.

Η Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση εδώ και χρόνια εργάζεται προς την κατεύθυνση υποστήριξης και παροχής βοήθειας των Προσφύγων. Υποχρέωση κάθε σύγχρονης κοινωνίας, των χωρών της Ευρώπης και όλου του κόσμου είναι να βρει λύσεις προκειμένου κανένας συνάνθρωπός μας να μην βρίσκεται στο περιθώριο και να μην αισθάνεται διαφορετικός. Η αλληλεγγύη μας οφείλουμε να είναι έμπρακτη και ουσιαστική».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή