Κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης παρέλαβε ο Δήμος Αχαρνών από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη

Δήμος Αχαρνών
Κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης παρέλαβε ο Δήμος Αχαρνών από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη

Σε παράδοση ειδικών κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης προχώρησε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης στον Δήμο Αχαρνών και τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Βρεττό, δράση η οποία αφορά την πρώτη φάση του προγράμματος διαλογής στην πηγή.

Πρόκειται για ειδικούς κάδους χωριστής συλλογής χάρτινων, μεταλλικών και πλαστικών συσκευασιών και σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Αττικής θα τοποθετηθούν αρχικά σε κτήρια του Δήμου, δημόσιες υπηρεσίες και σχολεία.

Στις δηλώσεις του ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που δίνει η Περιφέρεια σε όλες τις εκφάνσεις της διαχείρισης των απορριμμάτων, ούτως ώστε η ανακύκλωση να είναι σύμφυτη με την καθημερινότητα κάθε κατοίκου της Αττικής.

Συγκεκριμένα ανέφερε σχετικά: «Μετά την παράδοση των απορριμματοφόρων και των καφέ κάδων, δίνουμε σήμερα σε αυτόν τον μεγάλο Δήμο και κυτία εσωτερικής ανακύκλωσης με προτεραιότητα να τοποθετηθούν σε δημόσια κτίρια και σχολεία. Στόχος μας είναι μέσα από την αξιοποίηση των βιοαποβλήτων να μειωθεί το σύμμεικτο σκουπίδι που καταλήγει στη Φυλή. Με τον Δήμαρχο Αχαρνών έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε. Συνεχίζουμε το πρόγραμμά μας με συνέπεια σε όλη την Αττική».

Από τη δική του πλευρά ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Βρεττός, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη στάθηκε στη σημασία της ανακύκλωσης, η οποία αποτελεί μια βασική προτεραιότητα για την πόλη των Αχαρνών, καθώς μπορεί να αποτελέσει τη δίοδο για επίλυση χρόνιων προβλημάτων στον τομέα της καθαριότητας.

«Στα πλαίσια της πολύ στενής συνεργασίας που έχουμε με την Περιφέρεια παραλαμβάνουμε σήμερα τους κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης. Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε, γιατί αντιλαμβανόμαστε πως πλέον η Περιφέρεια κοιτάζει μπροστά και κυρίως κοιτάζει σωστά στο μέλλον.

Η ανάπτυξη συνείδησης ανακύκλωσης είναι μια μεγάλη προσπάθεια και αποδεικνύεται ότι βρισκόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση, καθώς η προσπάθειά της Περιφέρειας είναι εξαιρετική. Επιτέλους η Αττική θα πρέπει να κάνει βήματα προόδου στη διαχείριση των απορριμμάτων και να κάνει προτεραιότητά της την ανακύκλωση.

Με τον Περιφερειάρχη έχουμε πολλά να κάνουμε μαζί εδώ στις Αχαρνές. Έχει αποδείξει ότι βρίσκεται δίπλα στο Δήμο μας και ότι αντιλαμβάνεται τις αυξημένες ανάγκες της πόλης μας. Ο κ. Πατούλης εμπράκτως έχει αποδείξει πως αγαπά και στηρίζει τον Δήμο Αχαρνών και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό. Θα έχουμε σίγουρα την ευκαιρία να τον υποδεχτούμε ξανά εδώ και για άλλες δράσεις».

Το παρών στη διαδικασία έδωσαν οι αντιδήμαρχοι Μ. Βρεττός, Ν. Δαμάσκος, Γ. Σιδηρόπουλος, Ε. Τοπαλίδης, Ν. Ξαγοράρης, Λ. Κοσμίδου, Α. Αραμπατζής και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γ. Δημητρακόπουλος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή