Δήμος Αλίμου: Ξεκίνησε το πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στις παραλίες

Δήμος Αλίμου
Δήμος Αλίμου: Ξεκίνησε το πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στις παραλίες

Πρεμιέρα την 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, έκανε το «Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στις παραλίες» με το Φωτοβολταϊκό Κινητό Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης να ξεκινά το ταξίδι του από την Ακτή Α΄ του Αλίμου. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.

Το Κινητό Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης είναι ενεργειακά αυτόνομο και επιτυγχάνει τη «Διαλογή στην Πηγή», ενώ προσφέρει αντίτιμο στους πολίτες που ανακυκλώνουν πλαστικές, γυάλινες ή μεταλλικές συσκευασίες. Όπως ανέφερε ο κύριος Πάιατ, το πολύ σημαντικό ατού αυτού του περιπτέρου είναι ότι είναι μεταφερόμενο. Επομένως, μπορεί να μεταφερθεί σε όλες τις παραλίες της Αττικής – και όχι μόνο– αλλά και στα νησιά, βοηθώντας έτσι να αναπτυχθεί και να εμπεδωθεί μια κουλτούρα ανακύκλωσης η οποία μπορεί να βοηθήσει πολύ το περιβάλλον και να συμβάλει στην ανακύκλωση, ιδιαίτερα των αποβλήτων σε πλαστικό.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα, αφού πρόκειται για το πρώτο παγκοσμίως φωτοβολταϊκό κινητό σπιτάκι. Ευχαρίστησε το Υπουργείο Εσωτερικών για την ανάπτυξη της πρωτοβουλίας αλλά και τον Αμερικανό πρεσβευτή που συμβάλλει, όπως είπε, καταλυτικά στην ενδυνάμωση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ, περιλαμβανομένου και του τομέα της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος.
Το μήνυμα του Δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη προς το κοινό ήταν το εξής:

«Σας παρακαλούμε, κάντε την Ανακύκλωση καθημερινή συνήθεια, καθημερινό τρόπο ζωής.
Να μάθουμε στη νέα γενιά ότι η ανακύκλωση έχει τεράστια αξία. Γιατί δίνουμε μια επιπλέον ευκαιρία σε κάθε υλικό να μετατραπεί ξανά σε πρώτη ύλη και στη συνέχεια σε ένα νέο προϊόν, χωρίς να χρειαστεί να αντλήσουμε εκ νέου φυσικούς πόρους για τη δημιουργία του…. Η Ανακύκλωση και κυρίως η σωστή ανακύκλωση δημιουργεί ένα καθαρό-υγιές περιβάλλον τόσο σήμερα, όσο και αύριο. Προστατεύει την υγεία και την ποιότητα ζωής, τη δική μας και των παιδιών μας».

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Είναι ξεχωριστή χαρά που βρίσκομαι στο ωραιότερο -κατά την προσωπική μου γνώμη- μέρος, στον ωραιότερο χώρο αστικού περιβάλλοντος σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το νότιο τμήμα της Αθήνας μας, από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο, είναι το ωραιότερο αστικό μέρος της Ευρώπης». Στη συνέχεια, τόνισε τον μοναδικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης στην προστασία του Περιβάλλοντος, τη στήριξη από το Υπουργείο Εσωτερικών στο καινοτόμο πιλοτικό πρόγραμμα της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, ενώ εξήγγειλε ότι σε δεκαπέντε μέρες περίπου ο πρωθυπουργός και το Υπουργείο Εσωτερικών θα ανακοινώσουν αναλυτικά το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ένα καινοτόμο πρόγραμμα έργων σε όλη την Αυτοδιοίκηση ύψους 2.500.000.000 ευρώ, από το οποίο θα δημιουργηθούν 40.000 θέσεις εργασίας.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο Γιώργος Λιανός, ενώ βιντεοσκοπημένο μήνυμα έστειλε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, πρεσβευτής της ανταποδοτικής ανακύκλωσης. Ο Δήμαρχος Αλίμου προσέφερε στον Υπουργό Εσωτερικών έναν σχετικό με την εκδήλωση πίνακα από την εταιρεία Envipco και στον Αμερικανό πρέσβη ένα Λεύκωμα του Δήμου Αλίμου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή