Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Αυγά βραστά σε σάλτσα από κρεμμύδια και γάλα!

Αυγά βραστά σε σάλτσα
από κρεμμύδια και γάλα

Υλικά

·        
100 γρ. βούτυρο (ή 1/2
φλιτζάνι ελαιόλαδο)

·        
1 κιλό ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα
και κομμένα σε λεπτές ροδέλες
 

·        
1 κουταλιά αλεύρι για
όλες τις χρήσεις

·        
1 λίτρο γάλα φρέσκο,
πλήρες, ζεστό
 

·        
λίγο τριμμένο
μοσχοκάρυδο (ή τριμμένο μπαχάρι)

·        
6 αυγά, σφικτοβρασμένα
και ξεφλουδισμένα
 

·        
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1.    
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το βούτυρο (ή το
λάδι) σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τις ροδέλες κρεμμυδιών για περίπου 10 λεπτά,
μέχρι να μαλακώσουν καλά και να ξανθύνουν.

2.    
Πασπαλίζω με το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω με
μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα σαν λάσπη, αρκετά κολλώδες.

3.    
Ρίχνω το ζεστό γάλα και ανακατεύω με την κουτάλα.

4.    
Δυναμώνω λίγο τη φωτιά και αφήνω το μείγμα να ζεσταθεί
καλά, ανακατεύοντας συχνά.

5.    
Μόλις το γάλα είναι έτοιμο να πάρει μια βράση χαμηλώνω πάλι
τη φωτιά και ρίχνω το μοσχοκάρυδο (ή το μπαχάρι).

6.    
Μαγειρεύω για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να δω ότι το γάλα αρχίζει
να δένει και να γίνεται μια κάπως δεμένη σάλτσα (θα μοιάζει σαν αραιή
μπεσαμέλ).

7.    
Κόβω τα αυγά σε τέταρτα και τα ρίχνω στην κατσαρόλα.

8.    
Ανακατεύω με προσοχή και μαγειρεύω για 1 λεπτό.

9.    
Αποσύρω από τη φωτιά και μοιράζω το φαγητό σε πιάτα.

10.  
Πασπαλίζω με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω
αμέσως.

 πηγη:http://www.logodiatrofis.gr/