Δήμος Αχαρνών: Ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του 2020

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (29/5) μέσω τηλεδιάσκεψης ο Προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2020. Όπως επισημάνθηκε η ψήφιση του προϋπολογισμού είναι μια κορυφαία στιγμή για κάθε Δήμο, καθώς αποτελεί το εργαλείο τόσο για τη λειτουργία του, όσο και για τη διοίκηση του, αλλά και την υλοποίηση έργων.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός τον χαρακτήρισε ρεαλιστικό και αναπτυξιακό στο μέτρο του δυνατού, καθώς είναι γνωστές οι δυσκολίες που υπάρχουν λόγω του Παρατηρητηρίου. Στην εισήγησή του έκανε μια σύντομη αναφορά στους λόγους που οδήγησαν στην καθυστερημένη ψήφισή του, ενώ φρόντισε για μια ακόμη φορά να ξεκαθαρίσει τη μεγάλη σημασία της Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσω της οποίας εξασφαλίστηκε ένα ποσό σχεδόν 17 εκατ. ευρώ. «Χωρίς αυτή δεν ήταν δυνατό να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός και ως εκ τούτου να εγκριθεί από το Παρατηρητήριο και να τεθεί προς ψήφιση», τόνισε ο κ. Βρεττός. Παράλληλα έκανε μια σύντομη αναφορά στις ενέργειες που έχουν γίνει από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, από όταν μαζί με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Μιχάλη Βρεττό, τον νέο διευθυντή Οικονομικών του Δήμου κ. Αγγελή και τις αρμόδιες υπηρεσίες, δόθηκε μια μεγάλη μάχη. Κόντρα στο χρόνο, στην ελάχιστη έως τότε απορρόφηση χρημάτων από την προηγούμενη προγραμματική (μόλις 1,3 εκατ. ποσό το οποίο στις 31/12 έφτασε στα 5,5 εκατ.), σε προβλήματα ετών η Δημοτική Αρχή κατάφερε από τη μία να αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα και παράλληλα να ετοιμάσει έναν προϋπολογισμό που βάζει τις βάσεις για το μέλλον των Αχαρνών.

Παράλληλα ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε κινήσεις που ήδη δρομολογούνται μεταξύ των οποίων είναι η άρση απαλλοτριώσεων, αλλά και η σύνταξη ισολογισμών παρελθόντων ετών, βήμα απαραίτητο για να μπορέσει ο Δήμος να επαναδιαπραγματευτεί τα δάνεια που μέσω των τόκων αποτελούν τροχοπέδη ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού.

«Δεν έχω έρθει για να γίνω διαχειριστής, αλλά για να αγωνιστώ για το συμφέρον του Δήμου και κάθε δημότη. Όλη η Δημοτική Αρχή θα δώσει έναν αγώνα δρόμου για να βγάλει το Δήμο από το αδιέξοδο κι αυτό είναι μια δέσμευση προς κάθε κατεύθυνση», επεσήμανε σε μια αποστροφή της εισήγησής του ο κ. Σπύρος Βρεττός.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Μιχάλης Βρεττός, αφού ανέλυσε τα βασικότερα σημεία του προϋπολογισμού και κάνοντας μία αναδρομή στο οκτάμηνο κατά το οποίο βρίσκεται στη θέση αυτή, ενημέρωσε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν και τις οποίες εργάζεται η Διοίκηση για να τις επιλύσει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή