Δημοτικά Κοινωνικά Πλυντήρια από τον Δήμο Ασπροπύργου

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ
ΈΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ: 

«Δημοτικά Κοινωνικά Πλυντήρια», είναι ένα ακόμη κοινωνικό πρόγραμμα που τέθηκε σε λειτουργία και βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ εντάχθηκε στο σύνολο των δράσεων των Νέων Κοινωνικών Δομών του Δήμου Ασπροπύργου.
Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρέχονται υπηρεσίες υγιεινής και καθαριότητας σε συμπολίτες μας ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα της τρίτης ηλικίας, άτομα με κινητικά προβλήματα, μοναχικά, χωρίς υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον και με αδύναμη οικονομική κατάσταση.
Η εν λόγω δράση αποτέλεσε μια ιδέα που σχεδιάστηκε με μεγάλη προσοχή και τέθηκε σε πιλοτική εφαρμογή στη δημοτική μας δομή, αφού εξασφαλίστηκε η απαραίτητη τεχνική υποδομή, όπως πλυντήριο, στεγνωτήριο, σιδερωτήριο.
Για τους ωφελούμενους του προγράμματος, μετά την καταγραφή τους και την οριστική αξιολόγηση από κοινωνικό λειτουργό, παραλαμβάνονται από την δομή τα ρούχα τους, για να πλυθούν στην συνέχεια, να σιδερωθούν και να τους παραδοθούν καθαρά και επιμελημένα.
Η διαδικασία αυτή, σύμφωνα με τον σχεδιασμό επαναλαμβάνεται 2- 3 φορές τον μήνα κατά μέσο όρο ανά ωφελούμενο, εξασφαλίζοντάς τους μια ικανή και σε σταθερή βάση κατάσταση υγιεινής και καθαριότητας του χρησιμοποιούμενου ρουχισμού τους.

Σχετικά με τα Δημοτικά Κοινωνικά Πλυντήρια ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου υπογράμμισε :
«Τα δημοτικά κοινωνικά πλυντήρια ήταν μια από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Σήμερα αποτελούν πραγματικότητα. Πρόκειται για ένα πραγματικά καινοτόμο πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής, που αναδεικνύει την δυναμική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έρχεται να συμπληρώσει το πλέγμα των δράσεων και των παρεμβάσεών μας στην τοπική κοινωνία, ενώ προσφέρει υπηρεσίες υγιεινής και καθαριότητας σε ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας.
Άλλωστε σκοπός των κοινωνικών μας δράσεων καθώς και του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να ανιχνεύουμε ανάγκες και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να τις ικανοποιούμε, φροντίζοντας ιδιαίτερα συνανθρώπους μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
Εμείς, εδώ στον Δήμο Ασπροπύργου γνωρίζουμε και μπορούμε να αναδεικνύουμε καθημερινά τον κοινωνικό ρόλο που επιτελεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη παγιώνοντας μια σταθερή σχέση εμπιστοσύνης με τους συνδημότες μας για ένα Δήμο της Ανθρωπιάς και της Αλληλεγγύης».
Επικεφαλής του προγράμματος είναι η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Νέων Κοινωνικών Δομών και Πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Γεωργία Πηλιχού, η οποία αναφερόμενη στην νέα αυτή κοινωνική δράση, δήλωσε :
«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι μια αληθινά πρωτοποριακή δράση κοινωνικής πολιτικής, την οποία ξεκινήσαμε πιλοτικά, ενταγμένη στο σύνολο των κοινωνικών μας παρεμβάσεων.
Ξεκινήσαμε εδώ και καιρό, με προσεχτικά βήματα, ανιχνεύσαμε τις ανάγκες, εξηγήσαμε στους ωφελούμενους το πρόγραμμα και το υλοποιούμε με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Αυτό που πρέπει να τονισθεί είναι ότι αγκαλιάσαμε συμπολίτες μας που έχουν την ανάγκη τέτοιων υπηρεσιών και για αυτό αισθανόμαστε υπερήφανοι.
Προχωράμε σταθερά, καταγράφουμε προβλήματα και αδυναμίες για να διορθωθούν, με σκοπό να γίνουμε καλύτεροι και αποτελεσματικότεροι.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο κ. Νικόλαο Μελετίου που με όρισε επικεφαλής του προγράμματος και μου έδωσε την ευκαιρία να δώσω ότι καλύτερο μπορώ, ειδικά για το πρόγραμμα αλλά και γενικότερα για το σύνολο των κοινωνικών μας δράσεων.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει σε όλους τους συνεργάτες που αγκάλιασαν το πρόγραμμα με ιδιαίτερο ζήλο και αφοσίωση.
Η υπόσχεση που μπορώ να δώσω είναι ότι καθημερινά θα γινόμαστε καλύτεροι και αποδοτικότεροι, εργαζόμενοι πάντοτε με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής της τοπικής μας κοινωνίας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή