Γιώργος Πατούλης: Η Ευρωπαϊκή ημέρα Natura 2000 αποτελεί μια γιορτή για την προστασία της φύσης

Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για την Ευρωπαϊκή ημέρα Natura 2000: 

«Η Περιφέρεια Αττικής δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον και την προστασία του. Η Ευρωπαϊκή ημέρα Natura 2000 αποτελεί μια γιορτή για την προστασία της φύσης. Αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα διαμόρφωσης και ενίσχυσης ενός συνεκτικού δικτύου προστατευόμενων περιοχών – πυρήνων βιοποικιλότητας, συνεχίζουμε με συνέπεια να εργαζόμαστε για την ανάδειξη και αποκατάσταση των οικοσυστημάτων.
Για την επόμενη προγραμματική περίοδο (2021-2027), η Περιφέρεια Αττικής έχει εισηγηθεί, μεταξύ άλλων, το ποσό των 5εκ ευρώ για την υλοποίηση δράσεων και έργων κατ’ εφαρμογή των διαχειριστικών σχεδίων δράσης των περιοχών Natura 2000 της Αττικής.
Μάλιστα αξίζει να επισημανθεί ότι από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής χρηματοδοτείται με το ποσό των €800.000 η σύνταξη του Περιφερειακού Σχεδίου που αφορά στην προσαρμογή στην Κλιματική αλλαγή και στην προστασία της βιοποικιλότητας.

Επιπλέον η Περιφέρεια συμμετέχει ενεργά ως εταίρος στο LIFE-IP 4 NATURA: «Ολοκληρωμένες δράσεις για τη διατήρηση και διαχείριση των περιοχών του δικτύου Natura 2000, των ειδών, των οικοτόπων και των οικοσυστημάτων στην Ελλάδα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή