Δήμος Γαλατσίου: Η Ένωση Γονέων συζητά για τα σχολεία μέσω τηλεδιάσκεψης την Κυριακή 17/5

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Δήμος Γαλατσίου: Η Ένωση Γονέων συζητά για τα σχολεία μέσω τηλεδιάσκεψης την Κυριακή 17/5

Ανακοίνωση για την επαναλειτουργία των σχολείων εξέδωσε η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Γαλατσίου με την οποία μάλιστα καλεί τα μέλη της καθώς και τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης μας σε τηλεδιάσκεψη την Κυριακή 17 Μαΐου στις 7 το απόγευμα.

Θέματα της τηλεδιάσκεψης θα είναι τα προβλήματα της πρώτης βδομάδας επαναλειτουργίας των σχολείων και συγκεκριμένα της Γ’ Λυκείου καθώς και η καταγραφή όποιων άλλων ζητημάτων αντιμετωπίζει το κάθε σχολείο της περιοχής μας.
Τα μέλη της Ένωσης Γονέων εκφράζουν την ανησυχία τους μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την σταδιακή επαναλειτουργία από την περασμένη Δευτέρα των σχολείων καθώς «είναι γνωστά και πριν την εξάπλωση του ιού COVID 19 τα προβλήματα, που αντιμετωπίζαμε στα σχολεία με την ανυπαρξία νέων σχολικών κτηρίων, την έλλειψη υποδομών στα ήδη υπάρχοντα κτήρια και την ελλιπή συντήρηση αυτών. Τα τμήματα με ευθύνη του Υπουργείου συγχωνεύονταν και μαθητές όλων των τάξεων στην πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση έκαναν μάθημα στριμωγμένοι πολλές φορές σε ακατάλληλες αίθουσες ή ακόμη και σε κοντέινερ», χαρακτηριστικά αναφέρουν.
Και η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής:
«Με τις συνθήκες αυτές καλούνται από την Δευτέρα 11 Μαΐου μαθητές και εκπαιδευτικοί να λειτουργήσουν τα σχολεία. Είναι κρίσιμο την στιγμή αυτή να διεκδικήσουμε την σωστή λειτουργία των σχολείων και την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών. Ζητούμε:
• Να μεριμνήσει το κράτος για την πρόσληψη επαρκούς αριθμού μόνιμου και όχι έκτακτου προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία.
• Να παρέχει το κράτος τα αναγκαία κονδύλια για να καλυφθεί το κόστος όλων των μέτρων προστασίας (αντισηπτικά, μάσκες, γάντια κλπ) για τους εργαζόμενους στα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.
• Να υπάρξει μέριμνα για την ισότιμη συμμετοχή των παιδιών στο σχολείο.
• Να τηρηθούν όλοι οι όροι που θα εξασφαλίζουν την υγιεινή και ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών κατά τις Πανελλαδικές εξετάσεις.
• Να υπάρξει ειδική μέριμνα για την κάλυψη της ύλης, που δεν διδάχθηκε, όσο τα σχολεία έμειναν κλειστά, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών.
• Να εξασφαλιστεί η δωρεάν παροχή από το κράτος ηλεκτρονικών μέσων και η εξασφάλιση δωρεάν σύνδεσης στο διαδίκτυο για τους
μαθητές, των οποίων οι γονείς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα εξασφαλίσουν. Μόνο έτσι θα συνεχιστεί ισότιμα και απρόσκοπτα η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
• Να ενισχυθεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τους μαθητές του Δημοτικού που άλλον ένα μήνα θα παραμείνουν εκτός σχολείου.
• Να λαμβάνουν οι γονείς άδεια ειδικού σκοπού χωρίς να χρεώνονται μέρες από την κανονική τους άδεια.
• Να μην τοποθετηθούν κάμερες, όπως νομοθετεί η Κυβέρνηση, στις τάξεις. Δεν μπορεί να παραχθεί με τον τρόπο αυτόν εκπαιδευτικό έργο. Ούτε φυσικά τα παιδιά μας μπορούν να συμμετέχουν σε διαδικτυακό show.
»Από αύριο μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης θα επισκεφθούν τα σχολεία, που θα ανοίξουν για να συζητήσουν με τους Διευθυντές και το εκπαιδευτικό προσωπικό τα θέματα, που πρέπει να αντιμετωπιστούν.
»Την επόμενη Κυριακή 17 Μαΐου στις 19:00 θα γίνει τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της Ένωσης με τα μέλη των Δ.Σ. των συλλόγων για να συζητηθούν τα προβλήματα στα σχολεία. Θα ενημερωθούν τα μέλη του Δ.Σ. κάθε συλλόγου είτε με mail είτε τηλεφωνικά για περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την σύνδεσή τους στην συζήτηση αυτή.
»Καλούμε τους συλλόγους γονέων όλων των σχολείων του Δήμου μας να επικοινωνούν μαζί μας και να ενημερώνουν για προβλήματα, που αντιμετωπίζει κάθε σχολείο:
– email : enosigoneon_galatsiou@yahoo.gr,
– τηλ : 6944327748 Κώστας Μουδάκης,
            6945103872 Γιάννης Καρεκλάς.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή