Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου: Εξυπηρέτηση υπό όρους, για το χρονικό διάστημα που θα παραμένει κλειστή

Ακολουθεί επιστολή της υπεύθυνης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Διονύσου, Χριστίνας Γιαννέτου.:

“Αγαπητοί φίλοι και μέλη της Βιβλιοθήκης

Η Βιβλιοθήκη παραμένει κλειστή για το κοινό και το μέχρι πότε ακόμα είναι άγνωστο. Όλο αυτό το διάστημα που είμαστε κλειστά όμως γίνεται διαχείριση των δωρεών σας και τακτοποίηση της συλλογής ώστε να είμαστε έτοιμοι και ανανεωμένοι όταν έρθει ο καιρός να ξανανοίξουμε τις πόρτες. Ο Δήμος προχωράει με τα βασικά αιτήματά μας, όπως τον επίσημο κανονισμό λειτουργίας μας, το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης καταλόγου και την προμήθεια βιβλίων και αναλωσίμων και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Με στόχο πια τη νέα σεζόν, και αν όλα πάνε καλά με τον ιό, ευελπιστούμε η Βιβλιοθήκη μας να λειτουργεί οργανωμένα, μεθοδικά με προγράμματα και υπηρεσίες του επιπέδου που μας αρμόζει! Για να δούμε!

Εν τω μεταξύ, καταλαβαίνουμε ότι το διάστημα που έχει περάσει είναι μεγάλο και έχετε ξεμείνει από βιβλία. (Άνοιξαν βέβαια τα βιβλιοπωλεία και καλό είναι να τα στηρίξουμε!) Γι αυτό αποφασίσαμε να σας εξυπηρετήσουμε με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και όρους και όχι μέσα στη Βιβλιοθήκη. Διαβάστε προσεκτικά:

Από σήμερα και μέχρι νεωτέρας μπορείτε να μας στέλνετε λίστα βιβλίων που θα θέλατε να δανειστείτε (με σειρά προτίμησης) στο e-mail της Βιβλιοθήκης: vivliothikidionysou@hotmail.com
Θα μπορείτε να δανειστείτε μέχρι 2 βιβλία ανά άτομο (η λίστα σας θα μπορεί να είναι μεγαλύτερη, καθώς μπορεί να μην έχουμε κάποια ή και να λείπουν σε δανεισμό). Θα λαμβάνετε απάντηση και θα ορίζεται ραντεβού για να τα παραλάβετε. (Χωρίς ραντεβού δεν θα εξυπηρετηθείτε)

Η παραλαβή θα γίνεται έξω από το Πολιτιστικό/Βιβλιοθήκη και θα πρέπει να φοράτε μάσκα. (Όπως μάσκα και γάντια θα φορούν και οι εθελοντές της Βιβλιοθήκης).

Θα μπορείτε να κάνετε επιστροφή των βιβλίων που έχετε δανειστεί τοποθετώντας τα σε κουτί που θα βρίσκεται και αυτό απ’ έξω από το Πολιτιστικό, κατά τις ώρες που θα εξυπηρετούμε το κοινό, με τα βιβλία σε σακούλα πλαστική ή χάρτινη (όχι τη τσάντα της Βιβλιοθήκης) με γραμμένο το όνομα με το οποίο έχει ανοιχτεί η καρτέλα σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας (σε χαρτί ή πάνω στη σακούλα). Τα βιβλία θα μένουν σε καραντίνα για τουλάχιστον 48 ώρες και θα απολυμαίνονται και ξεχρεώνονται μετά το πέρας αυτού του διαστήματος.

Ο χρόνος δανεισμού παραμένει 30 μέρες, εκτός και αν αλλάξουν πάλι οι συνθήκες και χρειαστεί να επεκταθεί.

Μπορείτε να μας φέρνετε τις δωρεές σας, κατά τις ίδιες ώρες, οι οποίες θα περνάνε μια αντίστοιχη φάση καραντίνας και απολύμανσης. Δεν δεχόμαστε εγκυκλοπαίδειες και επιστημονικά/πανεπιστημιακά συγγράμματα. Τα βιβλία πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση.

Πιλοτικά (και με πιθανότητα αλλαγής ανάλογα με τη ζήτηση) το ωράριο εξυπηρέτησης είναι:
Δευτέρα + Παρασκευή 6μμ-8μμ και Τρίτη+ Πέμπτη 11πμ-1μμ. Από Δευτέρα 11 Μαΐου.

Στο e-mail σας θα πρέπει να ζητάτε να γίνει το ραντεβού σας τη μέρα και περίπου την ώρα που σας βολεύει ώστε να προγραμματίζουμε ανάλογα, και τουλάχιστον μια μέρα πριν. Το ραντεβού θα ισχύει μόνο μετά την απάντηση του αιτήματός σας από την ομάδα της Βιβλιοθήκης.

Να είστε καλά και υπομονή! Θα περάσει και αυτό και θα απολαμβάνουμε τη Βιβλιοθήκη μας όπως πριν και καλύτερα.

Με εκτίμηση

Η υπεύθυνη

Χριστίνα Γιαννέτου”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή