Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

“KitcheN’ Health” η νέα εκπομπή μαγειρικής του OPEN με την Μαρία Εκμεκτσίογλου

Πρεμιέρα για το “KitcheN’ Health” το Σάββατο 9 Μαΐου στις 18:45 στο OPEN:

“Η Μαρία Εκμεκτσίογλου και το “KitcheN’ Health” μας προσκαλούν να μαγειρέψουμε υγιεινά και νόστιμα, αλλά και να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Το «KitcheΝ’ Health είναι μία νέα διατροφική προσέγγιση, κατά την οποία κάθε γεύμα εκτός από το διατροφικό του ρόλο έχει και θεραπευτικό σκοπό.
Με ξεναγό τη γνωστή σεφ, Μαρία Εκμεκτσίογλου, μαθαίνουμε μέσα από τη διεθνή κουζίνα, γευστικές συνταγές που μας βοηθούν να θωρακίσουμε την υγεία μας.
Η κουζίνα τοποθετημένη σε έναν κήπο γεμάτο λαχανικά, φρούτα και βότανα! Το καλύτερο σκηνικό για να μυηθούμε στη διατροφική αξία των πρώτων υλών των συνταγών αλλά και το σωστό συνδυασμό των υλικών και της σωστής παρασκευής τους.
Σε κάθε επεισόδιο, ένα βασικό υλικό θα είναι πρωταγωνιστής και θα παρουσιάζονται δύο συνταγές αλμυρού φαγητού (η μία συνοδευτικό), μία συνταγή γλυκού αλλά και το tip της ημέρας, μαζί με πολλές πολλές συμβουλές για άλλες χρήσεις του βασικού υλικού μας.
Στο πρώτο επεισόδιο το Σάββατο 9 Μαΐου , η Μαρία μας μαθαίνει τα πάντα για το βασιλιά των εσπεριδοειδών το λεμόνι, και μας μαγειρεύει πένες ριγωτές με κατσικάκι, σταμναγκάθι, μυρώνια και καυκαλήθρες λεμονάτα, μας μαθαίνει πώς να αυγοκόβουμε χωρίς να χρησιμοποιούμε τους κρόκους του αυγού, μας προτείνει ένα λαχταριστό φραντζολάκι ολικής με σπόρια και ντοματίνια, μας ξεδιψάει με μυρωδάτη σπιτική λεμονάδα και μας φιλεύει την πιο γευστική τάρτα λεμόνι, ενώ ο διατροφολόγος και φίλος της, Πωλ Φαρατζιάν, μας μιλάει για το ευεργετικό λεμονόνερο και το σωστό συνδυασμό των συστατικών της σημερινής μας συνταγής.

Την Κυριακή 10 Μαΐου πρωταγωνιστής του «KitcheΝ’ Health», είναι το σκόρδο, το πανάρχαιο και πολύτιμο αυτό superfood, με τις ιαματικές ιδιότητες, που δίκαια το χαρακτηρίζουν φάρμακο της Φύσης!

Η Μαρία, εκτός από το νόστιμο μενού, μας δίνει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη διατροφική αξία του σκόρδου και χρήσιμα tips για τις πολλές χρήσεις του στην κουζίνα μας και όχι μόνο.

Η σημερινή γευστική πρόταση της Μαρίας, βασισμένη στο σκόρδο, περιλαμβάνει: πεντανόστιμα κεμπάπ με σουτζουκάκια και πουρέ από κόκκινες φακές μαζί με πιτούλες βρώμης και ένα δροσερό ντιπ με βαλεριάνα, στραγγιστό γιαούρτι και σκόρδο.
Μας εξηγεί την ειδική διαδικασία παλαίωσης ώστε από το λευκό να πάρουμε το μαύρο σκόρδο και μας φτιάχνει μία μοναδική σκορδαλιά με μαύρο σκόρδο.
Και τέλος, μας γλυκαίνει με ένα φρουτένιο γλυκό με φράουλες και μπισκότα, που φτιάχνουμε με απλά υλικά, εύκολα και γρήγορα, για να ολοκληρώσουμε το γεύμα μας με ένα υπέροχο επιδόρπιο!

Τέλος, ο κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος, Πωλ Φαρατζιάν, εξηγεί πώς η κατανάλωση σκόρδου βοηθά στην απώλεια βάρους, πώς θα το μαγειρέψουμε χωρίς να καταστρέψουμε τα ωφέλιμα συστατικά του και γιατί το μαύρο σκόρδο αποτελεί μία εξαιρετική υπερτροφή.

Tο KitcheN’ Health είναι ένα ταξίδι στα δώρα της φύσης! Σε κάθε επεισόδιο και ένα διαφορετικό υλικό, ένα διαφορετικό ταξίδι γεύσεων!
“KitcheN’ Health” με την Μαρία Εκμεκτσίογλου: Πρεμιέρα 9 Μαΐου και κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 18:45 στο OPEN”