Ο Δήμος Ιλίου κοντά στους γονείς των παιδικών σταθμών με επιστημονική τηλε-ημερίδα για τον Covid-19

Ανακοίνωση Δήμου Ιλίου:
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Α΄ μέρος της τηλε-ημερίδας σχετικά με τον Covid-19 και τις επιπτώσεις του στην υγεία και την κοινωνία, που διοργανώνει ο Δήμος Ιλίου για τους γονείς των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών. Περισσότεροι από 250 γονείς έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή, με αποτέλεσμα οι εργασίες να επαναληφθούν την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Απριλίου 2020.
Μέσα από μια ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα, ο γονείς είχαν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τον παιδίατρο των σταθμών Μανώλη Κωστόπουλο, ο οποίος τους ενημέρωσε για τις νεότερες εξελίξεις γύρω από τη νόσο, έδωσε οδηγίες για τους τρόπους αντιμετώπισης και απάντησε σε απορίες και ερωτήματά τους. Παράλληλα, ο ιατρός καρδιολόγος του Δήμου Παναγιώτης Μητρόπουλος, αναφέρθηκε στους τρόπους προστασίας ατόμων της τρίτης ηλικίας που βρίσκονται στο ευρύτερο περιβάλλον της οικογένειας.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την επαφή με τους γονείς, τόνισε ότι ο Δήμος θα συνεχίσει τις ενημερώσεις μέσα από ανάλογες τηλε-ημερίδες με τη συμμετοχή παιδοψυχίατρου και ειδικών επιστημόνων ενώ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζονται δράσεις για την, εξ΄ αποστάσεως, δημιουργική απασχόληση των παιδιών με τις παιδαγωγούς τους.
Και πρόσθεσε: «Εξετάζουμε κάθε δυνατό τρόπο, ώστε να είμαστε κοντά σε γονείς και παιδιά αυτή τη δύσκολη περίοδο, και επιδιώκουμε τη συμμετοχή τους σε οτιδήποτε λειτουργεί προς όφελός τους. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Μένουμε σπίτι, ακολουθούμε τις οδηγίες των επιστημόνων, συνεχίζουμε να συμβάλλουμε όλοι στο θετικό αποτέλεσμα, ώστε να μπορέσουμε να βγούμε με ασφάλεια και κοινωνική ευθύνη στην κανονικότητα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή