Δήμος Ασπροπύργου: Δωρεάν Wi-Fi για τους πολίτες

Δήμος Ασπροπύργου
Δήμος Ασπροπύργου: Δωρεάν Wi-Fi για τους πολίτες

Δωρεάν Wi-Fi για τους πολίτες του Ασπρόπυργου:
Εγκατάσταση εξοπλισμού σε 3 σημεία της πόλης
Στο πλαίσιο της Ψηφιακής Μετάβασης του Δήμου Ασπροπύργου, της Ψηφιακής Πρωτοβουλίας της Ατζέντας 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της Ατζέντας 2030 του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Στόχος 9 – Βιομηχανία, Καινοτομία και Υποδομές) προς την Βιώσιμη Ανάπτυξη, ολοκληρώθηκε, πριν από λίγες μέρες, το έργο «Ανάπτυξη Ασύρματων Ευρυζωνικών Δικτύων» στην πόλη μας. Η υλοποίηση του έργου ανήκει στον υποφάκελο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Wi-Fi4EU, και αποπερατώθηκε από τον όμιλο Euroaxes. Πρόκειται για ένα έργο εγκατάστασης δωρεάν σημείων ασύρματης πρόσβασης Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου σε δήλωσή του ανέφερε ότι: «Το internet πλέον αποτελεί δημόσιο αγαθό. Ο Ασπρόπυργος, μια Ευρωπαϊκή πόλη, βαδίζει σταθερά προς μία Βιώσιμη Ανάπτυξη, θέλοντας να αναδείξει το ψηφιακό μέλλον. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μια ατράνταχτη απόδειξη πως η πόλη μας ακολουθεί με σπουδή τις τρέχουσες εξελίξεις και την τεχνολογική πρόοδο, με σκοπό να αποδώσει τις μέγιστες κοινωνικές παροχές προς τους πολίτες».
Ο Δήμος Ασπροπύργου, πλήρως ενημερωμένος για τις τρέχουσες χρηματοδοτήσεις, και πάντοτε δυναμικά ενεργητικός στις συμμετοχές του, κατάφερε να εξασφαλίσει την αρχική χρηματοδότηση του έργου, και να προχωρήσει στην εγκατάσταση 11 συνολικά κεραιών (Access Points – AP) παροχής ασύρματου Wi-Fi, σε τρία (3) γεωγραφικά σημεία:
1. Στο Δημαρχείο Ασπροπύργου για την κάλυψη της πλατείας του Δημαρχείου (3 ΑP).
2. Στο Πνευματικό Κέντρο και την πλατεία της Εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου (1 AP εξωτερικό για την κάλυψη της πλατείας και 3 AP εσωτερικά για την κάλυψή των εσωτερικών χώρων του Πνευματικού Κέντρου),
3. Στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου όπου εγκαταστάθηκαν 4 AP παροχής ασύρματου Wi-Fi, για να εξυπηρετήσουν ένα φάσμα περίπου 5000 τ.μ.

Θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση του έργου με εγκατάσταση εξοπλισμού και σε άλλα σημεία της πόλης.

Το εν λόγω ασύρματο δίκτυο έχει ήδη δοκιμασθεί και αυτή τη στιγμή είναι πλήρως λειτουργικό. Έτσι δίνεται η ευκαιρία στους δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου Ασπροπύργου, να αξιοποιήσουν, μεταξύ άλλων, τις νέες τεχνολογίες, το internet, να αναπτύξουν την τοπική επιχειρηματικότητα και να απολαύσουν τον ψηφιακό πολιτισμό, μέσω της απρόσκοπτης πρόσβασης στην νέα Ψηφιακή Εποχή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή