«ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ»: Νέο Διαδραστικό Τηλεπρόγραμμα για Παιδιά, από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Ασπροπύργου

ΠΑΙΔΙ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
«ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ»:  Νέο Διαδραστικό Τηλεπρόγραμμα για Παιδιά,  από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Ασπροπύργου

«ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ»:
Νέο Διαδραστικό Τηλεπρόγραμμα για Παιδιά,
από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Ασπροπύργου
:

Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, κ. Δημήτριος Καγιάς ενημερώνει τους Δημότες ότι, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ασπροπύργου σε συνεργασία με το bookbook.gr, πραγματοποιεί ένα νέο διαδικτυακό – διαδραστικό πρόγραμμα, με πλούσια ύλη, το «Ανακάλυψε το σπίτι σου», με σκοπό να στηρίξει τους νεαρούς μαθητές που μένουν στο σπίτι.

Σε αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνονται πάνω από 20 ενότητες, καθεμία αφορώντας και μία νέα ημέρα της ζωής των μικρών μαθητών. Σε αυτές τις ενότητες συναντούμε, μεταξύ άλλων, «αποστολές» στο σπίτι, ασκήσεις απομνημόνευσης και σχεδιασμού/χαρτογράφησης εσωτερικών χώρων, καταγραφή γεγονότων και αντικειμένων, λήψη φωτογραφιών, παιχνιδιών ρόλων, ανάγνωση και σχολιασμό σχετικών κειμένων, καθώς και παραπομπές σε άλλους ιστοτόπους με παραμύθια και ιστορίες.

Ο εκπαιδευτικός και παιδαγωγικός σχεδιασμός, πίσω από το όλο εγχείρημα αποβλέπει, μέσω του διαδραστικού παιχνιδιού, να απασχολήσει εποικοδομητικά τους μικρούς μαθητές, να ενισχύσει τις γνωστικές και αντιληπτικές τους ικανότητες, να τους αποσπάσει από τα αισθήματα πλήξης και απομόνωσης που δημιουργεί η καραντίνα κινητοποιώντας τους με πολλαπλές αφορμές, να επεκτείνει τη μαθησιακή τους ενασχόληση πέραν της συμβατικής σχολικής τηλεκπαίδευσης, και να διευρύνει τις αυτοδιαχειριστικές τους ικανότητες όσο και την ευρύτερη αίσθηση συμμετοχικής και ομαδικής μάθησης.

Μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο στην διεύθυνση http://www.bookbook.gr. Για περισσότερες πληροφορίες – διευκρινήσεις σχετικά με τη διαδικασία υλοποίησης και αποστολής των εργασιών απευθυνθείτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο παρακάτω email: asiminafou@gmail.com .

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή