Παίζοντας με το κατοικίδιό μας μέσα στο σπίτι

Παιχνίδια οσμής ή scent games
Από τα καλύτερα παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε με τον σκύλο μέσα στο σπίτι, καθώς μαθαίνει να χρησιμοποιεί μία απ’ τις καλύτερες αισθήσεις του, αυτήν της όσφρησης. Εάν στο σπίτι έχετε παιδιά, ειδικά τώρα που χρειάζεται να αποφεύγονται οι μεγάλες βόλτες, είναι σίγουρο ότι θα χαρούν κι αυτά και θα περάσετε εποικοδομητικά την ώρα σας! Άλλωστε, είναι γνωστό ότι οι σκύλοι, όπως και τα παιδιά, λατρεύουν το παιχνίδι!

Βρες τις λιχουδιές
Ενθαρρύνετε τον σκύλο σας να βρει πού είναι κρυμμένη η λιχουδιά! Βρείτε ένα καθαρό πλαστικό ή γυάλινο βαζάκι, στο καπάκι του οποίου θα ανοίξετε μερικές μικρές τρύπες, προκειμένου να ελευθερώνεται η μυρωδιά από τις λιχουδιές που θα βρίσκονται μέσα στο βαζάκι.
Βήμα 1: Κρατήστε το τρυπημένο βαζάκι με τις λιχουδιές στο χέρι σας και αφήστε τον σκύλο σας να το μυρίσει. Με το που ακουμπήσει τη μύτη του σε αυτό, πείτε με χαρούμενο τόνο φωνής «μπράβο» ή ανοίξτε το βαζάκι και επιβραβεύστε τον σκύλο σας, με μία-δύο απ’ τις αγαπημένες του λιχουδιές.
Βήμα 2: Απομακρύνετε το βαζάκι μερικά βήματα πιο πέρα, κρατήστε τον σκύλο από το περιλαίμιο και επαναλάβετε τη διαδικασία.
Βήμα 3: Σταδιακά, και μόλις ο σκύλος σας καταλάβει το παιχνίδι, απομακρύνετε ακόμη περισσότερο το βαζάκι, τοποθετώντας το σε διαφορετικά σημεία.
Βήμα 4: Ξεκινήστε να κρύβετε το βαζάκι, προκειμένου ο σκύλος να αρχίσει να βασίζεται στην όσφρηση και όχι στην όρασή του για να βρει τις λιχουδιές. Για αρχή, βρείτε εύκολες κρυψώνες και, σταδιακά, κάντε ακόμη πιο απαιτητικό το παιχνίδι.

περισσότερα στο star.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή