Αλληλεγγύη από Φορείς & Σωματεία του Γαλατσίου την εποχή του κορωνοϊού

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Αλληλεγγύη από Φορείς & Σωματεία του Γαλατσίου την εποχή του κορωνοϊού

Οι φορείς που συνυπογράφουμε το παρόν κείμενο απευθύνουμε κάλεσμα στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες και τη νεολαία της περιοχής να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας και να φροντίσουμε τις οικογένειες μας και τους συνανθρώπους μας, να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους, εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα πρόληψης.
Είμαστε εδώ και εφόσον μπορούμε θα βοηθήσουμε το λαό της περιοχής μας να σταθεί όρθιος. Σε αυτές τις ανησυχητικές και δύσκολες ώρες πρέπει όλοι να δείξουμε κουράγιο, θάρρος και αλληλεγγύη!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ! ΝΙΚΑΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ!

Για εμάς είναι αυτονόητη η υπεύθυνη τήρηση των μέτρων για τη μη διασπορά του ιού, όμως παράλληλα η κυβέρνηση πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας της Χώρας μας. Η εντύπωση ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί έρχεται σε αντίθεση με τις γνωστές τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία.
Δεν κάνουμε πίσω από τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας!
Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει άμεσα μέτρα ώστε:
– Να επιταχτούν οι ιδιωτικές δομές Υγείας, καθώς και οι ιδιώτες γιατροί να επισκέπτονται τους έχοντες ανάγκη ασθενείς στα σπίτια τους. Να γίνονται οι εξετάσεις και η συνταγογράφηση εκεί, ώστε να πάρουν τα φάρμακά τους. Το κόστος να αναληφθεί από το κράτος δίχως καμιά πληρωμή από τους ασθενείς.
– Να προσληφθεί άμεσα ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό, όλων των κλάδων ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε μόνιμη βάση, με στελέχωση όλων των αναγκών της δημόσιας υγείας.
– Να ανοίξουν όλες οι δομές, τα νοσοκομεία, οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ τώρα πριν είναι πολύ αργά, οι ανενεργές δομές πρωτοβάθμιας Υγείας σε 24ωρη λειτουργία.
– Να εφοδιασθούν όλα τα νοσοκομεία με τα απαραίτητα φάρμακα, υλικά, μέσα προστασίας για το προσωπικό και τους ασθενείς.
– Να γίνουν διαγνωστικά τεστ για όλους με δαπάνη του κράτους και των εταιριών.
– Να χορηγηθούν όλα τα απαραίτητα μέσα (αντισηπτικά, μάσκες), σε όλο τον λαό. Να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα η αισχροκέρδεια!
– Να αποφασιστούν μέτρα εξασφάλισης θέσεων/σχέσεων εργασίας και του εισοδήματος για μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους – ελεύθερους επαγγελματίες και συνταξιούχους. Να θεωρηθούν άκυρες όλες οι απολύσεις οι αναγκαστικές «παραιτήσεις» και οι αλλαγές σε συμβάσεις και ωράρια που έγιναν μετά την 1/3/2020.
– Να εξασφαλιστεί άδεια, επιπλέον της κανονικής, με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση: Σε όσους εργαζόμενους αρρωσταίνουν οι ίδιοι ή κάποιο μέλος της οικογένειας τους και στις οικογένειες με παιδιά ή ηλικιωμένους που χρήζουν φροντίδας.
– Το δώρο Πάσχα να καταβληθεί στην ώρα του από όλους τους εργοδότες! Είναι χρήματα που τα έχουμε δουλέψει και μας ανήκουν.
– Για όσο διάστημα χρειαστεί, να ανασταλούν προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, όλοι οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, κάθε είδους μέτρο αναγκαστικής είσπραξης, οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και νερού για τους εργαζόμενους, τους άνεργους και συνταξιούχους που επηρεάζονται από τις εξελίξεις και τα μέτρα.
– Να παρθούν μέτρα που θα εξασφαλίζουν γρήγορα την όσο το δυνατόν ισότιμη προετοιμασία των μαθητών της Γ’ Λυκείου για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Να λυθούν όλα τα προβλήματα που αφορούν την φοιτητική μέριμνα (στέγαση – σίτιση).
Και στο Δήμο μας, καλούμε την Δημοτική Αρχή να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην πληγούν οι οικογένειες μας και οι μικροεπαγγελματίες της πόλης μας. Συγκεκριμένα:
• Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
• Μειώσεις / απαλλαγές δημοτικών τελών κατοικίας, σε συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω της όλης κατάστασης (απολυμένοι, απλήρωτοι, εργαζόμενοι σε εταιρείες με αναστολή λειτουργίας, μικροεπαγγελματίες που έχει ανασταλεί η δραστηριότητά τους).
• Απαλλαγή από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους (κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια κ.λ.π.)
• Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.
• Εξασφάλιση μέσων προστασίας για τους εργαζόμενους του Δήμου.
• Εξασφάλιση χώρου και σίτισης για τους άστεγους του Δήμου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας.
• Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους.

Σας καλούμε να απευθυνθείτε ΑΜΕΣΑ στους Συλλόγους και τους Φορείς για οποιοδήποτε πρόβλημα! Μπορεί να έχουμε καλυμμένα τα στόματα μας από τις μάσκες αλλά έχουμε φωνή!
• Σύλλογος Γυναικών Γαλατσίου (μέλος ΟΓΕ): 698 2767115, 694 2851194
syl.gyn.galatsiou@gmail.com
• Εξωραϊστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πανοράματος Γαλατσίου «Αγία Ειρήνη»:
697 3386852,
panoramagalatsiou@gmail.com
• Εκπολιτιστικός – Εξωραϊστικός & Αθλητικός Σύλλογος Άνω Γαλατσίου:
693 2346661,
syllogos_anogalatsiou@yahoo.gr
• Επιτροπή Νέων Εργαζομένων και Ανέργων Γαλατσίου :
698 2972694, neoi.galatsiou@gmail.com
• Ένωση ΕΒΕ Γαλατσίου : 697 9659555
• Επιτροπή Συνταξιούχων Γαλατσίου : 693 4115756

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή